Madonna a lansat încă un single de pe noul său album „Madame X”, o piesă cu mesaj social numită „Batuka”. Noul track primeşte un videoclip inspirat de comerţul cu sclavi din Capul Verde şi opresiunea adusă localnicilor.

„Batuka” are aerul unui scurt metraj şi peisaje superbe din zona Capului Verde. Batuque este un stil de muzică creat de femeile din acea regiune, în care ar fi debutat comerţul cu sclavi. Stilul acesta muzical implică o serie de tobe, care au fost confiscate de Biserică, fiind considerate un act de rebeliune. Madonna aduce un tribut unei populaţii uitate şi neglijate de istorie.

Femeile din zonă îşi prezintă muzica şi dansul, peste care Madonna îşi suprapune noua creaţie. Artista apare în mijlocul femeilor ce cântă Batuque, amestecând o muzică pop cu percuţie puternică şi un cor răsunător. Elemente de muzică electronică, un kick şi snare se strecoară în acest melanj cultural şi muzical. Percuţia batuque şi vocalizele localnicelor reprezintă 60% din farmecul acestei creaţii.

De interes:  Două accidente grave în acest weekend – Banat FM

Clipul este plin de simboluri, de la vulturi în zbor, la lacrimi care curg pe obrazul femeilor şi fantome ale corăbiilor ce duceau sclavii spre un nou tărâm. Inspiraţia Madonnei din zona Capului Verde nu este o coincidenţă, pentru că artista s-a mutat în Portugalia de câţiva ani şi a compus şi înregistrat noul său LP acolo. A preluat elemente din cultura, muzica şi tradiţiile locale.

Pentru „Batuka” a colaborat cu Orquestra Batukadeiras, cu care a înregistrat piesa. Iată cum s-a petrecut totul conform veteranei pop:

„Am fost la un mic club în mijlocul sălbăticiei şi femeile stăteau în cerc pe scaune, cântând la tobe din piele. Muzica a început şi toate au cântat pe rând în Creolă şi au dansat. A fost atât de inspiraţional, încât am cerut să colaborez cu ele. Au fost de acord şi am ajuns în studio pentru a înregistra „Batuka”, această melodie tip „chemare şi răspuns”. A fost o experienţă religioasă, o sărbătorire totală a vieţii”.

De interes:  Bilanț coronavirus 22 august: 1.189 de cazuri noi, 37 decese și 504 persoane internate la ATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.