O singură zi ne mai desparte de momentul pe care microbiştii reşiţeni îl așteaptă cu nerăbdare: mâine, echipa de fotbal CSM Reşiţa revine oficial în Liga a II-a, iar debutul va fi unul de foc: pe teren propriu, elevii lui Leo Doană întâlnesc Universitatea Cluj, o altă grupare de tradiţie din fotbalul românesc. După rezultatele promiţătoare din meciurile amicale, reşiţenii speră să facă un joc bun şi un rezultat pe măsură la startul oficial în Liga secundă. Ultimele pregătiri, atât fotbalistice, cât și administrative, au fost detaliate astăzi, în cursul unei conferințe de presă.

„Ne bucurăm că am ajuns aici, și sperăm să facem față în Liga a II-a. Ne-au plecat 11 sau 12 jucători, au venit vreo 10 și cred că am reușit să facem niște achiziții bune. Am transferat fotbaliști cu experiență, care sunt sigur că vor aduce un plus echipei. Indiferent de ce se va întâmpla mâine în meciul cu Universitatea Cluj trebuie să rămânem o echipă unită și să fim CSM Reșița. Știu că jucăm cu o echipă care este favorită la promovare. Anul trecut U Cluj a fost la un pas de Liga I, suntem conștienți de acest lucru, este o echipă de tradiție, dar pe teren nu va mai conta nimic. Pe teren nu joacă bugetele. Nu se va simți diferența de buget timp de 90 de minute, chiar dacă ei au 2 milioane de euro, iar noi avem 600 000 de mii de euro pe sezon. Sunt sigur că jucătorii noștri vor da totul pe teren. Avem încredere și în antrenorii pe care-i avem și consider că suntem un club bine organizat. Muncim de dimineață și până seara cu staff-ul administrativ și cu suporterii și vreau să arătăm că locul nostru este în Liga 2. De asemenea, pe plan administrativ cred că s-au reușit lucruri frumoase la stadion. Au fost montate scaune, renovate gardurile și consider că avem și o lojă foarte frumoasă. Puține echipe din Liga 2 au așa ceva. Tocmai de aceea așteptăm foarte multă lume la stadion. Dacă în meciul cu Dumbrăvița au fost 5000 de oameni la stadion, sunt sigur că la meciul cu U Cluj acesta va fi plin. Am încredere în suporteri, iar aceștia sunt foarte importanți pentru prestația pe care o vor avea jucătorii pe teren”, a spus Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

La rândul său, antrenorul Leo Doană a vorbit despre primul meci, pe care îl consideră a fi unul extrem de dificil: „Ne așteptă un meci foarte greu, împotriva unei echipe de tradiție din fotbalul românesc, o formație care își dorește promovarea. Sperăm să ne ridicăm la nivelul competiției și să nu ne facem de râs. Ne dorim ca rezultatul să fie de partea noastră. Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă. Condițiile de pregătire au fost foarte bune, iar băieții au răspuns pe măsură la antrenamente. Am mare încredere în jucătorii mei că vor face un joc bun cu U Cluj, iar rezultatul va fi de partea noastră.”

Originar din Reșița, Cristian Danci este fericit că a ajuns la echipa rosso-neră, își dorește să se stabilească aici și are mare încredere în proiectul fotbalistic din Valea Domanului. „Chiar mă bucur că m-am întors acasă. Sunt născut în Reșița și vreau să mă stabilesc aici. De când a început să se discute că aș putea să ajung la CSM Reșița, am vorbit cu fosta mea echipă, cu Gloria Buzău, și le-am transmis oamenilor de acolo că-mi doresc să semnez cu Reșița. Sunt bucuros că s-a făcut acest transfer și pot spune că am întâlnit la această echipă un grup foarte frumos și unit. Cred că în Liga 2 grupul și personalitatea fiecărui jucător vor face diferența. Ne așteaptă un debut dificil prin prisma numelui pe care-l impune Universitatea Cluj. Eu chiar mă bucur că-i întâlnim acum. Fiind începutul de campionat, relațiile de joc nu sunt așa bine puse la punct nici la ei. Cine va fi mai puternic în ziua respectivă va avea de câștigat. Noi, jucând acasă, vom avea suporterii de partea noastră. Cu siguranță vom face un joc bun și cred că rezultatul va fi unul pozitiv” a spus Cristi Danci.

„Ar fi fost la fel de greu indiferent de echipa pe care am fi întâlnit-o în prima etapă. A fost să fie U Cluj și consider că presiunea că este de partea adversarului. După părerea mea, la toate meciurile pe care le vom disputa acasă va fi așa. Publicul reșițean este dornic de fotbal și vrea să vadă spectacol”, a declarat și Cristian Zimmermann, veteranul dintre buturile CSM-ului.

Principalul finanțator al echipei reșițene este administrația publică locală, iar alături de Primărie și Consiliul Local Reșița se implică în susținerea echipei administrația județeană, sponsorii și microbiștii, care ajută cumpărând bilete și abonamente. Atmosfera e bună, toată lumea trage într-o singură direcție, iar fotbaliștii sunt și ei hotărâți să dea totul pe teren, pentru un parcurs cât mai bun în Liga a II-a. Rosso-nerii își doresc tribune pline la meciul de debut, care deschide practic și noul sezon. Mâine, de la ora 18.00, vine în Valea Domanului Universitatea Cluj, una dintre principalele pretendente la promovare. O misiune dificilă, dar nu imposibilă pentru formația reșițeană, care speră să fie încă o dată surpriza plăcută a campionatului. Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.