Lumea nu-i ştie sau i-a uitat. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale pentru electronicele de astăzi – John B. Goodenough, bateria Li-Ion şi Ching W. Tang împreună cu Steven Van Slyke, tehnologia OLED

Galaxy Note 8 şi iPhone X nu ar fi fost posibile fără ei. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale din electronicele de astăzi, dar pe care lumea nu-i ştie sau i-a uitat

Când se gândesc la figuri din tehnologie, oamenilor le vin în minte nume precum Jeff Bezos, Bill Gates, Steva Jobs sau Mark Zuckerberg. Asta deoarece aceşti oameni sunt sau au fost foarte vizibili datorită companiilor uriaşe pe care le-au fondat şi a miliardelor de dolari pe care le au în conturi. Însă, niciunul dintre ei nu ar fi ajuns atât de sus fără invenţiile anterioare ale unor deschizători de drumuri.

John B. Goodenough – bateria Li-Ion

Bateriile Li-Ion sunt standardul în dispozitivele mobile de astăzi şi nu numai. Acest tip de acumulator a fost inventat de către fizicianul John B. Goodenough în 1980, pe când avea 57 de ani. Primele baterii Li-Ion a fost lansate pe piaţă de Sony în 1991.

De interes:  Remember Charles Aznavour

Ching W. Tang şi Steven Van Slyke – tehnologia OLED

Cei doi chimişti au inventat tehnologia folosită astăzi în ecranele smartphone-urilor de top, precum iPhone X sau Galaxy S8, în 1987, pe când lucrau la compania americană Eastman Kodak. Prima cameră foto digitală cu display OLED a fost Kodak EasyShare LS633, lansată în 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.