Preparate „haute cuisine”, gătite cu aur comestibil, sau băuturi vândute în sticle create din cel mai preţios metal din lume – sunt semnături ale restaurantelor de lux.

Lottoland a realizat clasamentul celor mai scumpe alimente şi băuturi din lume. Și nu sunt deloc puţini cei dispuşi să plătească mulţi bani pentru gustul unor experienţe culinare inedite.

1. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani este cea mai scumpă apă. Costă peste 41.335 lire sterline, asta şi pentru că sticla este făcută din aur de 24 de carate.

2. Chocolate Egg Dessert, un răsfăţ dulce, îl poţi gusta la Lindeth Howe Country House Hotel, în Windermere, pentru 24.115 lire sterline. În 2011, creaţia chefului Marc Guilbert’s, concepută din patru sortimente din cea mai bună ciocolată belgiană, jeleu de şampanie, frunze comestibile din aur şi caviar, în forma unui ou Faberge, a fost vândută pentru preţul record de 22.000 de lire sterline.

3. Almas Caviar, un sortiment rar de caviar care provine de la morunul iranian, poate ajunge în farfuria ta pentru 23.425 lire sterline.

De interes:  17.158 cazuri noi de COVID și 423 de decese în ultimele 24 de ore

4. Fortress Stilt Fisherman Indulgence Dessert, adică frunze din aur comestibil, cassata italiană, irish cream, compot de mango şi rodie, şampanie Dom Perignon, costă 9.990 de lire sterline.

5. Algonquin Hotel Martini, cocktail-ul cunoscut şi ca Engagement Martini, servit cu un inel de diamant în pahar, poate fi al tău pentru 6.890 lire sterline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.