Dacă unele licee din Caraș-Severin se pot mândri cu o rată de promovare a examenului de Bacalaureat de 100%, cum este cazul Liceului Teologic Baptist, sau cu rată de peste 90%, alte unități de învățământ liceal din Banatul de munte sunt la coada clasamentului cu o promovabilitate de 0%.

Este vorba de Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” Bocşa şi Liceul Tehnologic Berzovia. La liceul din Bocșa, în acest an, au susținut examenul maturității 22 de absolvenți de clasa a XII-a și doar unu a reușit să obțină media 5,95 însă insuficient pentru a fi declarat „reușit”. O situație similară a avut loc și la Teregova, acolo 10 absolvenți de liceu au susținut examenul de Bacalaureat, dintre aceștia 3 au obținut medii cuprinse între 5,91 și 5,96, iar la Berzovia cei doi absolvenți care se înscriseseră la bac nu au obținut note peste 5 la cel puțin una dintre probe.

Sâmbătă se vor afișa rezultatele finale. În Banatul de munte au fost depuse 414 contestații. Cei care nu vor obține medii peste 6 nici după recorectare mai au o șansă în toamnă, când va avea loc o nouă sesiune a examenului maturității. Înscrierea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului are loc în perioada 15-19 iulie, probele scrise se desfășoară 21-26 august, cele orale 27 august-3 septembrie, iar primele rezultate se vor afișa 3 septembrie,

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 197. Cel mai pensat polițist din România

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.