Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au suspendat temporar activitatea unei grădiniţe private din Timişoara şi au amendat-o cu aproape 90.000 de lei, după ce au constatat abateri de la normele de igienă, în urma unei acţiuni de control în creşe şi grădiniţe, efectuată ca urmare a sesizărilor venite la instituţia sanitară.

„Ca urmare a unor sesizări legate de o serie de neconformităţi în cadrul unor unităţi de învăţământ privat preşcolar (creşe, grădiniţe) din Timişoara, inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au efectuat verificări la faţa locului. S-au constatat abateri de la normele de igienă, nerespectarea circuitelor funcţionale şi absenţa autorizaţiilor pe diverse planuri. Unei unităţi private i-a fost suspendată activitatea până la remedierea deficienţelor constatate, fiindu-i aplicate şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 lei”, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.Conform reprezentantului DSP, „circuit funcţional” include circuitul personalului, al alimentului, lenjeriei etc, care nu trebuie să se intersecteze.   

De interes:  Panică la Timișoara: un bloc a fost evacuat după ce s-a făcut deratizarea

Altor două unităţi cu acelaşi profil de activitate li s-au întocmit sancţiuni contravenţionale în cuantum de 80.000 lei, pentru neregulile constatate, cu acordarea unui termen de remediere de 30 de zile, urmat de recontrol. În conformitate cu legislaţia în vigoare, în termen de 15 zile, unităţile în cauză pot achita jumătate din minimul amenzii aplicate.                 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.