Repornită dupa jumătate de an, competiţia de şah fulger TOP BLITZ 2020 a programat vineri, 18 septembrie, etapa a XI-a.

Desfăşurată în aer liber, în parcul “Trandafirul” din zona B-dul Muncii din Reşiţa, competiţia a respectat toate măsurile impuse în vreme de pandemie: declaraţie pe propria raspundere privind starea de sănătate, măşti de protectie, mănuşi de protecţie, distanţa de minim 1 m între jucători, grupuri de maximum 10 jucători sau spectatori. Etapa a reunit la start 8 jucători care au aşteptat cu nerăbdare reluarea popularei competiţii.

La final, s-a impus la limită Daniel Pădurean cu 6,5 puncte, urmat de Mihai Bolintiş,  6 puncte, şi Alin Stîngu, care a totalizat 5,5 puncte. Evoluţii bune au mai avut şi Gheorghe Stroescu (4 puncte) Valentin Văduva (3 puncte). Cu 2 puncte acumulate, Cătălin Guţu a dovedit o creştere a nivelului de joc.

Podiumul etapei este unul foarte sugestiv pentru raportul actual de forţe din şahul reşiţean, cu Bolintiş încadrat de Pădurean – care devine încet-încet cel mai bun blitz-ist  din judeţ – şi Stîngu,  juniorul care vine din urmă. Probabil că în anii următori între cei trei se va da lupta pentru supremaţie.

De interes:  Sfaturi de relatii - Cum sa nu te plictisesti niciodata intr-o relatie

În clasamentul general, Pădurean îşi întăreşte uşor pozitia de lider, locul doi fiind ocupat de Bolintiş, la 14,5 puncte. Faptul că favoriţii menţionaţi au dublul punctelor jucătorilor de pe locurile III-V spune totul despre desprinderea celor doi de pluton. Pentru locul III, lupta rămâne deschisă, Calomfirescu fiind atacat tot mai insistent de Stîngu şi Stroescu, dar si Paduraru păstrează şanse foarte bune.

Etapa următoare este programată mâine, 22 septembrie, de la ora 17.00, în aceeaşi locaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.