La Mulţi Ani, Alison Moyet! – Banat FM sound factory

Anul 1981 a insemnat inceputul carierei artistei pop, cand a infiintat alaturi de Vince Clarke, formatia Yazoo, devenita mai tarziu Yaz. In cei 2 ani de existenta Yazoo a numarat 2 albume, “Upstairs at Eric’s” si “You and Me Both”.

Genevieve Alison Jane Moyet s-a nascut in Billericay, Essex, Anglia pe data de 18 iunie 1961.

In 1983, trupa s-a desfiintat si un an mai tarziu Moyet a lansat primul album solo, “Alf”. Din totalul pieselor albumul continea si 3 hit-uri internationale.

Cel de-al doilea album denumit “Hoodoo” a aparut abia 7 ani mai tarziu. Intre timp Moyet a mai lansat cateva hituri care au ajuns in topurile din Marea Britanie si a avut chiar o nominalizare la premiile Grammy pentru single-ul “It won’t be long”.

In 1994, a urmat albumul “Essex” si o compilatie “Greatest Hits”. Datorita litigiilor cu firma Sony, Moyet nu a mai inregistrat un album pentru o perioada de peste 8 ani.

In august 2002 s-a incheiat contractul intre Moyet si Sony, iar cateva luni mai tarziu Moyet a lansat albumul “Hometime”, cu casa de discuri Sanctuary Records.

De interes:  MAE: Un român cu dublă cetățenie este dat dispărut în Israel

Albumul a adus-o in top 5 cei mai buni artisti ai Marii Britanii si i-a adus o nominalizare la premiile BRIT Awards pentru cea mai buna artista.

15 octombrie 2007 a fost data lansarii albumului “The Turn”. Ultimul album il lanseaza pe 03 mai 2013 si se numeste „The Minutes”.

Artista continua sa ne incante cu melodiile sale care au facut inconjurul lumii si orice album poarta amprenta sa cu siguranta va ajunge cunoscut in toata lumea.

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.