Tren special spre Austria pentru transportul îngrijitorilor români

O legătură între Austria și România pentru transportul persoanelor care merg să îngrijească vârstnici se va face cu un tren de noapte, care trece prin Ungaria. Trenul va pleca săptămânal, de la Timișoara

Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează în mare parte pe asistenţi medicali din România.

Pentru că depinde atât de mult de forţa de muncă din România, iar lucrătorii de aici nu pot trece cu maşinile prin Ungaria, din cauza închiderii graniţelor, Viena a găsit drept soluţie introducerea unui tren de noapte. Acesta va circula începând cu 2 mai şi este acceptat de toate ţările implicate, întrucât permite transportul unui număr mai mare de persoane şi în acelaşi timp se pot respecta măsurile de distanțare fizică.

“Mă bucur că, în ciuda închiderii frontierelor, am reuşit să dezvoltăm o soluţie comună pentru coridoare pentru lucrătorii din România”, a declarat ministrul austriac, Caroline Edtstadler, într-o declaraţie, adăugând că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile acestor persoane.

De interes:  COD GALBEN de vreme rece în toată țara!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.