Joburile viitorului nu se invata la scoala

Joburile viitorului

Nu putem garanta niciodata ce ne rezerva viitorul. Prin urmare, nici nu stim pentru ce joburi ar trebui sa ne pregatim deoarece s-ar putea ca urmatorul job vedeta sa apara peste noapte.

Conform unui articol de pe ideideviitor.ro, joburile viitorului sunt in acest moment tiktok editor si gradinar online. Daca gradinaritul online exista si inainte, editor pentru clipurile de pe tiktok a aparut in urma succesului urias pe care l-a avut platforma.

In urma a celor ce se intampla in ultimul timp in lume, tot mai multi oameni prefera sa se retraga in confortul casei si sa consume tot mai mult continut online, de aici si cresterea numarului pe platformele sociale. Cu toate astea, este in firea omului sa stea conectat cu natura si nevoile de baza nu pot fi ignorate. Asadar, cei care nu se afunda in munca si doresc sa pastreze contactul cu natura aleg case la curte sau balcoane mari unde isi pot face o mica gradina.

De interes:  Atenție de unde luați biletele de călătorie! Poliția a prins vânzători cu 5.000 de tichete false

Gradinaritul online presupune asistarea acestor oameni in crearea si intretinerea propriilor gradini, fie prin asistenta 1 la 1 prin Skype sau Zoom, fie prin diverse articole sau e-book-uri care te invata cum sa-ti ingrijesti gradina.

Cu toate astea, joburile viitorului nu se rezuma la cele noi aparute. Joburi cu traditie precum copywritingul, life coachingul si asistentul virtual vor fi si ele la mare cautare. Exista deja foarte multi life coacheri care s-au mutat in online si ofera cursuri de dezvoltare personala pe platforme proprii sau prin intermediul platformelor cunoscute de e-learning.

Bonus – alte joburi care vor fi cautate in viitor:

  • Instructor personal de fitness;
  • Instructor de yoga;
  • Nutritionist personal;
  • Recuperarea de date de pe hard si alte medii virtuale;
  • Personal Chef;
  • Pet sitter;
  • Evaluator imobiliar.

In concluzie, nu stim exact ce ne rezerva viitorul, dar privind progresul tehnologic ne putem face o idee despre joburile viitorului si despre faptul ca acestea vor fi, in marea majoritate, in online. De ce in online? Deoarece este locul in care tot mai multa lume se retrage, iar noile gadget-uri si descoperiri tehnologice permit posesorilor sa stea conectati non stop la internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.