Pionezele decorative sunt atat de cunoscute incat probabil nici nu ne mai intrebam care este istoria acestora si cine le-a inventat.

Parerile specialistilor sunt impartite, o parte dintre acestia considera ca pionezele decorative au fost descoperite pentru prima data in 1903 de catre ceasornicarul german Johann Kirsten, in timp ce incerca sa ascuta un shift metalic la un capat, punandu-I ulterior, o placuta de metal in celalalt capat. Initial, acesta producea cateva pungute de pioneze zilnic, insa fara a avea vreun castig financiar.

O alta teorerie sustine ca englezul Mick Clay ar fi fost cel care a inventat pionezele care in prezent, sunt de nelipsit din casele romanilor. Acestea le-a creat din nevoia de a le folosi pentru prinderea diverselor obiecte, pe o suprafata moale.

Cea de-a treia teorie demonstreaza ca pionezele au fost descoperite de americanul Edwin Moore, in 1900. Acesta le-ar fi inteles utilitatea si le fabrica intr-o camera micuta,  inchiariata cu o suta de dolari. Primul castig l-a obtinut din vanzarea a 12 pioneze si a obtinut o suma de doi dolari. Cea mai mare suma de bani obtinuta in urma vanzarii de pioneze a fost de 1000 de dolari, din partea Companiei Kodak.

De interes:  Carcasa husa iPhone X Xs profesionala in magazinul Huse laptop

Desi nu se stie cu exactitate cine este adevaratul inventator al pionezelor, cert este ca in prezent ne bucuram cu totii de utilitatea acestora. Mai mult de atat, de-a lungul timpului, oamenii creativi le-au gasit diverse intrebuintari, aparte de cea pe care o cunoastem cu totii – fixarea unei coli pe o bucata de material. De exemplu, pionezele decorative sunt adesea folosite pentru obtinerea unor obiecte decorative handmade. Pentru ca lucrurile realizate manual sunt la mare cautare, ele pot fi chiar comercializate, nu doar pastrate in propria casa.  Iata cateva idei de obiecte decorative realizate cu ajutorul pionezelor!

Brazi de decor

Pentru a realiza un astfel de obiect, este nevoie de un suport in forma de con, confectionat din polistiren si de pioneze decorative colorate. Pionezele pot fi atasate intr-o singura nuanta sau pot fi folosite mai multe culori, pentru a capata un aspect vesel.

Tablou

Daca iti doresti un tablou atipic, atunci ar trebui sa iei in calcul varianta unuia realizat din pioneze. E drept, necesita multa rabdare, insa rezultatul merita! Mai mult decat atat, trebuie sa stii ca astfel de tablouri au fost “vedetele” expozitiilor de arta contemporana. Pretul unui astfel de tablou era direct proportional cu numarul de pioneze utilizate (o pioneza valora 1 dolar).

De interes:  4 Intrebari de adresat unui reparator de frigidere

Un cadou altfel

Cand vrei sa surprinzi pe cineva drag, alege un cadou altfel! Poti achizitiona cateva pioneze cu capac in forma de fluture si o cutie de insectar. Pune-le inauntrul cutiei si vei vedea ce dar minunat vei obtine! Cadourile handmade vor fi mult mai apreciate decat cele obisnuite!

Asadar, pionezele decorative au fost, sunt si vor fi utile, dar vor indeplini intotdeauna rolul de accesorii care contribuie la confectionarea unor obiecte creative, realizate cu multa imaginatie. Magazinul Solutii Arhiva ofera o gama vriata de pioneze decorative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.