Ioan Popa: „Suntem în derapaj, derapăm și nu reușim să ne revenim!” – BANAT

Ioan Popa: „Suntem în derapaj, derapăm și nu reușim să ne revenim!”


Tema intabulării terenurilor municipalității nu a fost singurul moment aprins în cadrul celei mai recente seședițe a consiliului local Reșița. „Suntem în derapaj, derapăm și nu reușim să ne revenim!” a declarat Iona Popa , primarul Reșiței.
La circa 5 milioane de lei se ridică datoria Primăriei Reșița către propriile firme de transport public și de termoficare. Cauza este guvernul PSD prin măsurile economice și fiscale adoptate, spune edilul Ioan Popa. Acesta a mai spus că a luat o serie de măsuri compesatorii pentru a reechilibra bugetul local însă acestea au efecte pe termen mediu, așa că a preferat să nu plătească societățile comerciale ale municipalității.
„Suntem în vrie, de un an nu ne revenim, am mărit taxele și impozitele, am dat 60 de oameni afară din Primărie și nu reușim să ne revenim. Pentru că ni s-au furat banii! Ni s-au furat bani! O treime din impozitul pe venit ni s-a furat atunci când s-a redus impozitul pe venit în România de către Guvernul PSD, de la 16 la 10 la sută, ni s-a furat o treime din impozitul pe venit! După aceea ni s-au băgat pe gât și persoanele cu handicap și însoțitorii acestora și ni s-au mai furat 1,5 milioane de lei. Suntem în derapaj, derapăm și nu reușim să ne revenim! La 31 decembrie 2018 aveam 7,9 milioane de lei datorii și acum suntem undeva la 4,5 – 5 milioane de lei. Recuperăm, dar greu, foarte, foarte greu! Am preferat să nu dăm bani la entitățile noastre, să le ținem cu perfuzii, cât să nu moară. Facem capitalism de tip cangurian: salturi cât mai mari, cu punga goală. Poate vine alt guvern și se uită la noi cu ochi puțin mai blajini. O ducem greu, foarte greu”, a declarat primarul Reşiţei, Ioan Popa, în cadrul ședinței Consiliului Local am municipiului de pe Bârzava.
Primarul Ioan Popa a criticat și în trecut măsurile economice ale guvernului Dăncilă, care au repercursiuni în planul administrativ.

De interes:  Coloană de mașini pe DN1, pe ambele sensuri de mers

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.