Invitatul de nunta perfect. Reguli de comportament

La primirea unei invitatii de nunta, se presupune tacit ca oaspetele va respecta sau va respecta anumite reguli sau regulamente general acceptate.

Angajamentele sociale trebuie „indeplinite”. Fie participarea la nunta, fie a comunica imposibilitatea de a participa – indiferent de motiv. A nu raspunde sau ignora un angajament la care am fost invitati este o lipsa de educatie si politete.

1. La primirea unei invitatii, trebuie sa va raspundeti cat mai curand posibil pentru a confirma sau a ne scuza prezenta.

2. Nu este foarte potrivit sa trimiteti sau sa livrati un cadou chiar inainte de nunta. Exceptii, cu exceptia cazului in aceasta zona sau regiune este o obisnuinta sau traditie sa o faci in acest fel. Este foarte incomod ca mirele si mirele sa primeasca cadouri sau bani in aceeasi zi a nuntii lor. Mult mai rau, primiti-le in timpul sarbatorii sau dupa. Vezi lista cu cadouri nunta.

3. Indiferent cat de original sau „la moda ” am fi, trebuie sa incercam sa ne adaptam la eticheta marcata pe invitatie. Sau, adaptati-va la ceea ce cuplul ne poate sfatui sau la ceea ce este obisnuit in acea zona sau regiune.

De interes:  „Mă gândesc că dacă erau alte condiții, nu se apela la mine”

4. Tinuta nu trebuie sa „umbreasca” mirele si mireasa in ziua lor mare. Mireasa, mai presus de toate, trebuie sa fie marele protagonist al zilei.

5. Desi majoritatea oamenilor de obicei asteapta in afara bisericii ca mireasa sa soseasca, lucrul corect este sa astepti in interiorul bisericii. Este, de asemenea, o modalitate de a insoti mirele in asteptare. Punctualitatea este importanta pentru a evita sosirea dupa mireasa. Mireasa ar trebui sa fie ultima care a intrat in biserica.

6. Indiferent de credintele noastre religioase, nu este cazul sa mergem direct la banchet . Nu ne costa nimic sa asteptam linistit la usa bisericii pentru a saluta si felicita mireasa si mirele la finalul ceremoniei.

7. La iesirea din biserica se produce de obicei clasicul „aruncat cu orez” – tot mai interzis in mai multe parohii. Ar trebui sa lansam orezul de jos in sus – pompat – fara a fi lansat ca proiectile reale impotriva miresei si mirelui. Nici nu ar trebui sa aruncam mana si mana de orez; una sau doua mana de orez per oaspete va fi mai mult decat suficient.

De interes:  Echipamentul esențial pentru hiking – Ce nu ar trebui să lipsească din ghiozdanul tău înainte de plecare

8. Felicitari gratuite si fotografii nu ar trebui sa distreze mirele si mirele care au multe angajamente sa participe in acea zi.

9. Parintii miresei si a mirelui si a nasilor sunt protagonistii din acea zi, alaturi de mire si mireasa. Prin urmare, este corect sa ii felicitam si sa le acordam o anumita atentie.

10. Pentru a participa la banchet trebuie respectata aceeasi punctualitate solicitata pentru ceremonie. Este foarte obisnuit, cel putin in multe regiuni sau zone, sa „avem ceva” pe drumul catre banchet. Berea, vinul, vermutul – gura, etc., nu ar trebui sa fie prea lungi. Nu este foarte corect sa apara in mijlocul banchetului cand oaspetii sunt deja mancati.

11. La banchet trebuie sa acceptam locul care ne-a fost atribuit, chiar daca nu este cel care ne place cel mai mult. Este gresit si foarte rau sa schimbi cardul mesei oricarui oaspete. Daca dorim o schimbare, pe care nu ar trebui sa o facem, vom „negocia” cu un alt invitat aceasta posibila schimbare.

De interes:  Ghid pentru gestionarea cheltuielilor de Crăciun – Cum să sărbătorești fără a avea factori de stres de natură financiară

12. Daca mirele si mirele nu ne cer, copiii foarte mici nu ar trebui dusi la o nunta . Daca nunta este foarte favorabila familiei si exista multe familii cu copii mici, se poate face o exceptie. Cu siguranta mirele si mirele il vor fi prevazut si vor distribui site-urile in functie de aceste circumstante. Ei bine, sunt asezati aproape de parinti sau vor pregati o masa speciala pentru copii, cu propriul meniu.

13. Un oaspete educat nu abuzeaza de mancare, bautura sau conversatie. Nu are nici un alt comportament nepoliticos sau nepoliticos.

14. Sa nu ne luam la revedere de la „frantuzoaica” – se numeste adio de la o franceza atunci cand o persoana paraseste un loc fara sa-si ia la revedere. Inainte de a pleca, este corect sa-si ia ramas bun de la mire si mire si sa le multumesti pentru invitatia si atentia primita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.