Intervenție la PROTESTUL masiv de la Guvern: O persoană a leșinat – Peste 5.000 de oameni, la mitingul național din Sănătate – VIDEO

Angajații din Sănătate au ieșit din nou în stradă, miercuri, într-un miting uriaș și amenință Guvernul cu greva generală. Peste 5.000 de oameni din toate județele vin în Piața Victoriei cer majorările salariale restante în ultimul protest înainte de intrarea în grevă generală la sfârșitul lunii iulie.

Mitingul național al angajaților din Sănătate are loc miercuri în Piața Victoriei, a început de la ora 11.00.  La mai mult de o oră, echipaje medicale au intervenit urgent după de o persoană a leșinat la protestul din fața Guvernului, relatează Realitatea PLUS. 

Peste 5.000 de angajați din sănătate ies din nou în stradă și cer majorarea salariilor pentru toți angajații. Sindicaliștii spun că majorările acordate de Executiv luna trecută sunt de fapt praf în ochi și acuză autoritățile că au chemat la negocieri o singură federație. Mai mult, peste 1.300 de doctori au anunțat că nu vor mai face gărzile suplimentare din cauza salarizării, potrivit Realitatea PLUS.

De interes:  Accident de muncă la o multinațională din Timiș

Guvernul a adoptat OUG ce prevede majorări salariale pe 30 iunie. Premierul Marcel Ciolacu a declara atunci că Guvernul aprobă creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din sănătate şi asistenţă socială, la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

”Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. Este vorba de creşteri de venit pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a anunțat atunci premierul Marcel Ciolacu. 

În 8 iunie 2023, guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care se realizează aducerea la nivelul maxim (nivelul anului 2022) a tuturor salariilor de bază pentru toți angajații care se regăsesc în Anexa 2 la Legea 153/2017, din SĂNĂTATE şi Asistență socială, precizează SANITAS.

Sindicaliștii din Sănătate au avertizat că este ultimul mare protest înainte de intrarea în grevă generală din 27 iulie, după o grevă de avertisment programată pentru dadta de 19 iulie.

Revendicările vizează obţinerea unor drepturi de natură salarială şi introducerea unor măsuri de reformă în desfăşurarea activităţii angajaţilor din Sănătate. Cererile sunt generate de scăderea dramatică a puterii de cumpărare din cauza inflaţiei, amplificată de un val de scădere a veniturilor salariale ivit în tot mai multe unităţi, anunță Solidaritatea Sanitară.

De interes:  Iata ce poti face de Valentine`s Day

VIDEO și DETALII, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.