Din 11 țări concurente, premiul ESPA pentru „Innovative SPA Concept” a ajuns în stațiunea de pe Valea Cernei.

Cu o tradiție de 25 de ani în industria ospitalității din România, Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane a primit, în cadrul Galei Innovative Spa Awards 2019, organizată la Therme Tuhelj în Croația, recunoașterea pentru întreaga industrie balneo și spa din România. Concurând pentru acest titlu cu locații din alte 11 țări europene, complexul hotelier a demarat proiectul ce a vizat segmentul de prospectare și forare a unui izvor de apă termo-sulfuroasă, cea mai mare investiție de acest tip din ultimele două decenii pentru Băile Herculane, ce astăzi alimentează direct din izvor bazilele din Herculum Spa.

Ulterior, consultantul SPA Bacolux Hotels, Maria Rendeș, a dat proiectului unicitatea conceptului prin folosirea resurselor naturale specifice zonei în tratamentele și procedurile spa, într-o formă exclusiv destinată acestei locații.

„Pentru mine proiectul de la Afrodita Resort & Spa a fost unul provocator și interesant chiar de la început, acest premiu vine la un an de colaborare. Herculane este o locație atât de încărcată de istorie de spa, cu resurse naturale cu o valoare recunoscută de milenii, încât nu poți să nu te simți copleșit de responsabilitatea de a reînvia toate aceste comori. Ceea ce am propus prin Conceptul Herculum a fost să transpunem aceste valori la cerințele de azi , iar mesajul «We own a heritage and master your wellness for present» s-a dovedit imbatabil și ne-a adus aprecierea unui juriu prestigios de experți spa internaționali.

A vorbi răspicat despre resursele românești de ape vindecătoare, într-un spa modern, a venit firesc și trebuie, cred eu, să fie un model de urmat pentru toate stațiunile noastre balneare. Nu punem în umbră metodele balneare tradiționale, dar în paralel, folosindu-ne de aceleași valori și rezerve, răspundem și altfel nevoilor omului modern de revigorare, de relaxare și tot mai conștient că momentele pe care și le oferă pentru atingerea stării de bine sunt pentru o sănătate optimă. Simplu spus, resursele naturale de cură sunt pentru toată lumea și nu doar pentru aceia care au atins stadiul unei boli.

Dacă această idee nu este neapărat o noutate, pentru că această competiție a fost despre inovație, cred că felul în care am adaptat-o în toate micile detalii a contat la capitolul originalitate, iar în afara aspectelor de unicitate a trebuit să demonstrăm impactul și beneficiile derivate din acest concept și nu în ultimul rând sustenabilitatea. Sunt deosebit de bucuroasă de această recunoaștere, nu consider că e puțin lucru și sunt fericită că am putut să susțin inițiativa lăudabilă a investitorilor care prin tot ce fac urmăresc ridicarea stațiunii Băile Herculane la faima de altădată”, a declarat Maria Rendeș, Consultant Spa Bacolux Hotels.

De interes:  Eficiență și Economie: Ghidul pentru Alegerea Celei Mai Potrivite Centrale Termice

ESPA (European Spas Asociation) este o organizatie non profit înființată în 1995 al cărei scop reprezintă suținerea industriei SPA din Europa, certificare a calității, precum și consultanță legislativă pentru statele membre, fiecare stat membru având un reprezentat în board-ul de conducere. România este reprezentată în board-ul ESPA de către OPTBR.

România aduce acasă un prestigios premiu al industriei SPA din Europa

Premiile ESPA au fost decernate în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentați ai celor 21 de state membre, lideri în industria de SPA, balneo și sănătate, precum și specialiști din SUA și China. România a fost reprezentată în concurs de Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane, cu proiectul inaugurat la sfârșitul anului 2018 „Herculum Spa, la categoria Innovative Spa Concept”.

Afrodita Resort & Spa este parte din grupul Bacolux Hotels, care însumează 1.000 de locuri de cazare în Herculane, Craiova și Bușteni, cu o tradiție de 25 de ani în industria ospitalității din România, având capital 100% românesc.

De interes:  Cum sa ai succes in dating-ul online

Printre categoriile acestei competiții de excelență și inovație se numără: cercetare științifică, educație sau produse inovatoare. Pentru categoria „Innovative Spa Concept” au fost nominalizate 11 țări, iar criteriile pe care juriul european le-a analizat pentru a desemna câștigătorul au fost, printre altele, originalitatea, impactul beneficiilor inovației și sustenabilitatea.

„Emoțiile au fost mari pentru echipa României. Juriul este format din specialiști europeni foarte bine pregătiți, iar proiectele aflate în concurs au fost toate la un nivel foarte înalt. Nu a fost o competiție ușoară, însă ne bucurăm că am putut obține acest premiu pentru industria din România și că am putut să dovedim că Herculane se află  în topul european la capitolul inovație. Este una dintre țintele pe care le-am setat încă de la început și ne bucurăm că stațiunea este în cursul de dezvoltare pe care ni-l dorim cu toții. Pentru realizarea acestor merite întreaga echipă a lucrat intens în ultimii ani și este un sentiment minunat să vezi că munca atâtor oameni implicați dă roade”, a spus Florin Băzăvan, Director General Bacolux Hotels.

De interes:  Cum sa-ti asortezi corect strampii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.