În lipsa unui iPhone pliabil, Apple se pare că lucrează la un MacBook pliabil

Un nou raport susține că Apple analizează lansarea unui laptop cu ecran pliabil de 20 de inchi pentru un viitor MacBook!

În timp ce toată lumea așteaptă cu nerăbdare ca Apple să prezinte primul său iPhone pliabil și să arate lumii cum ar trebui să se facă, un nou raport susține că primul model pliabil al Apple nu va fi un iPhone. Va fi un MacBook.

În cel mai recent raport Foldable/Rollable Report, Ross Young de la Display Supply Chain Consultants raportează că firma “arată Apple în foaia noastră de parcurs pentru notebook-uri pliabile”. Young, care are un palmares foarte solid în ceea ce privește zvonurile privind afișajele Apple, nu a raportat anterior despre un afișaj de laptop pliabil în lucru din partea Apple.

Potrivit lui Young, Apple explorează ceea ce ar fi cel mai mare MacBook din toate timpurile, cu un ecran de peste 20 de inci. El a speculat că laptopul ar avea mai multe utilizări – ca un laptop cu o tastatură de dimensiuni normale atunci când este pliat, un afișaj extern sau un all-in-one de tip iMac atunci când este desfășurat. Young mai spune că dispozitivul ar putea suporta rezoluții 4K sau 5K.

De interes:  Produsele ACER: Tehnologie Inovatoare pentru Secolul XXI

 

În timp ce telefoanele pliabile sunt destul de comune, laptopurile pliabile sunt mult mai rare. La CES de la începutul acestui an, Asus și Samsung au prezentat prototipuri de tablete pliabile care sunt departe de producție, iar Surface Neo de la Microsoft, care a promis cândva, care este mai degrabă un laptop cu două ecrane decât unul pliabil, nu a văzut niciodată lumina zilei. Apple Macbook Pro gasiti pe Emag

 

Un ecran pliabil ar reprezenta o transformare radicală pentru MacBook, care a păstrat un design similar timp de peste un deceniu. Young nu intră în detalii de design, dar nu este greu să ne imaginăm un dispozitiv cu margini subțiri, o ramă superbă din aluminiu și o carcasă industrială care trece fără probleme de la o tabletă ergonomică la un ecran de birou staționar.

 

Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv probabil că nu va apărea prea curând. Young spune că intervalul de timp pentru producție este probabil mai târziu de anul 2025 și posibil chiar până în 2027. El adaugă că calendarul telefonului pliabil al Apple a fost întârziat și probabil că nu va ajunge până în 2025 și “ar putea dura chiar mai mult decât atât”.

De interes:  Cu titulari absenți, SCM Poli a câștigat pentru orgoliul propriu cu CSM București. Ce spun antrenorii la finalul grupei din play-off

Nu iese foc fără fum, nu? După primele referiri la laptopul pliabil de la Apple, au apărut noi informații despre acest Apple Macbook.

În buletinul său informativ Power On, Mark Gurman de la Bloomberg dublează informațiile despre acest viitor MacBook/iPad pliabil.

El scrie:

“Compania ar putea opta pentru un ecran pliabil de 20 de inci atașat la o tastatură fizică sau doar o parte a ecranului ar putea servi drept tastatură virtuală. Mi s-a spus că Apple a explorat într-adevăr un hibrid MacBook/iPad pliabil cu două ecrane, care ar urma cea de-a doua abordare. Acesta ar schimba tastatura fizică și trackpad-ul cu o bază cu ecran complet tactil.”

Dacă așa stau lucrurile, Apple ar putea lansa un astfel de produs disruptiv în jurul anului 2026, perioadă în care ar putea lansa în același timp mult așteptatul proiect Apple Car și ochelarii AR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.