Vei avea nevoie de mai mult decât de abilitatea de a face o fotografie frumoasă cu camera smartphone-ului tău dacă intenționezi să faci o carieră ca fotograf profesionist, indiferent de domeniul fotografic în care aspiri să intri și să profesezi, va trebui să ai calitățile, pregătirea și echipamentul potrivit dacă dorești sa ai clienții care sa iti mențină renumele pe care ti-l vei creea.

Punctele forte pentru orice fotograf de succes

  • Calități: Înainte de a te decide să pornești într-o carieră de fotografie, gândește-te dacă ai calitățile potrivite. Fotografii trebuie să fie creativi și artistici, dar trebuie să fie suficient de cunoscători în tehnologie pentru a-și opera echipamentul. Majoritatea au nevoie de abilități tehnice pentru a pricepe cum se operează camerele, fie că lucrează ca fotografi portret de nunți sau pentru fotojurnalism. Dacă intenționezi să vă înființează propria afacere de fotografie sau să încerci în freelancing, vei avea nevoie, de asemenea, de bune abilități de afaceri și de un talent pentru autopromovare.
  • Echipamentul: Pe lângă un manual decent și o cameră digitală cu un singur obiectiv, un fotograf profesionist ar trebui să aibă acces la un computer puternic și un software de editare foto. Fotografii care lucrează într-un mediu de studio au nevoie și de iluminat, umbre și recuzită. Se recomandă utilizarea lentilelor cu distanță focală fixă, spre deosebire de lentilele cu zoom lat la teleobiectiv, care sunt de obicei ambalate cu camerele foto. Având în vedere că vei lucra cu un volum mare de imagini, îți va trebuie și rezerve de stocare precum SSD-urile interne de la Tik pentru a-ți păstra imaginile create în caz de vrei să le folosești mai târziu pentru referințe.
  • Educația: Nivelul de educație de care vei avea nevoie va depinde de domeniul fotografiei în care dorești să intri. O diplomă de liceu va fi de obicei suficientă dacă îți place să încerci fotograf de portrete. Dacă vrei să devii fotojurnalist sau fotograf științific, vei avea nevoie de obicei de o diplomă de licență în fotografie sau un domeniu conex. Deși este posibil să devii fotograf fără nicio calificare formală, o pregătire tehnică te va face mai atractiv pentru potențialii angajatori. De asemenea, există și varianta în care poți face cursuri online de un an prin agenții acreditate internațional.
  • Portofoliu de lucru: Indiferent dacă intenționezi să conduci propria afacere sau să lucrezi ca un fotograf personal, un portofoliu profesional care să prezinte talentele va fi vital pentru a îți face cum trebuie networking-ul. Dacă nu ai o mulțime de lucrări în spate, oferă-le să fotografiezi gratuit actori aspiranți, modele sau trupe. De asemenea, poți adăuga portofoliul tău lucrând pentru un fotograf consacrat. Creează-ți Propriul website și pune munca pe rețele sociale pentru o promovare mai bună a propriei creații.

Investiția în echipament și abilități poate face o diferență substanțială atunci când concurezi într-o piața largă de desfacere. Fotografia va rămâne un domeniu de durată și o cariera mult dorită așa că fii pregătit prin toate mijloacele.

 

De interes:  Cum sa alegeti cupe menstruale: ghidul pe care sa il urmati

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.