Tablourile aduc întotdeauna un plus de culoare oricărei locuințe, iar dacă vrei să îți amenajezi livingul într-un stil cât mai original, poți alege câteva piese de artă pentru camera de zi. Însă, secretul constă în modul în care așezi tablourile în locuință, pentru a obține un efect vizual aparte. Așa că iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în decorarea casei cu ajutorul tablourilor.

Creează o galerie cu tablouri mici

Dacă ai in living un perete gol, căruia îi poți oferi mai multă personalitate, poți să îl decorezi cu o mini-galerie de tablouri. Alege tablouri mici, colorate și grupează-le într-un aranjament cu stil. Chiar dacă acestea sunt pictate în stiluri diferite sau au teme diverse, poți să le grupezi într-o manieră originală. În plus, au un lucru în comun – faptul că îți stârnesc amintiri. Însă, poți căuta un element de legătură pentru mica ta galerie de artă, cum ar fi o culoare repetitivă, sau poți alege același model de ramă.

Atunci când vei aranja tablourile pe peretele din living poți păstra o distanță de doar câțiva centimetri între fiecare exponat, astfel încât să umpli un segment din suprafața liberă. Spre exemplu, poți alege un set de 4 sau 5 tablouri canvas pe care le poți așeza în linie orizontală deasupra canapelei. În acest caz, tablourile canvas pentru living de la inpride.ro ar putea fi soluția ideală, pentru că poți selecta modele din aceeași gamă și de aceeași dimensiune. ț

De asemenea, poți să creezi și un mix de tablouri mici, alegând atât fotografii cu ramă rotundă, cât și cu ramă pătrată, pentru a obține un mozaic vizual pe peretele din sufragerie. 

Obține o armonie vizuală

Indiferent de dimensiunea tablourilor alese este important ca modul în care le poziționezi pe perete să fie unul echilibrat, astfel încât să creezi o armonie vizuală. Încearcă să nu aglomerezi prea multe exponate și nici să le poziționezi pe toate la același nivel pentru a crea o simetrie. Cel mai bine ar fi să  creezi o linie imaginară, pentru a așeza tablourile într-un mod cât mai creativ. Spre exemplu, poți să creezi un design pe hârtie, înainte de a monta tablourile pe perete. Dacă ai la dispoziție un spațiu larg, poți așeza mai multe tablouri pe o linie orizontală. În schimb, dacă ai un living cu un tavan înalt, poți profita de spațiul liber pentru a umple un perete cu tablouri pe verticală.

Creează un punct de interes

Dacă îți dorești un living decorat în stil minimalist, atunci ar fi ideal să nu îl încarci folosind prea multe tablouri. Poți alege unul singur, de preferat unul supradimensionat. Astfel, acesta va deveni automat centrul de interes al încăperii și va atrage toate privirile celor care te vor vizita.  Un astfel de tablou poate fi poziționat pe peretele de deasupra canapelei, sau pe peretele opus, în cazul în care nu ai o bibliotecă sau un televizor. Însă, în cazul în care alegi să poziționezi tabloul deasupra unei piese de mobilier, ar trebui să ții cont de dimensiunile acestuia, astfel încât să nu fie acoperit de spătarul canapelei sau de marginea unei comode.

Transformă revistele în tablouri moderne

Cu siguranță ai fost în restaurante sau studiouri unde pereții erau decorați cu articole vechi din ziare, reviste sau postere. Poți face același lucru și în sufrageria casei tale, alegând copertele unor reviste vintage, afișe publicitare de colecție sau pagini de ziare în culori vii. Poți să le expui pe peretele din living cu ajutorul unor rame, însă poți alege să creezi un întreg mozaic pe perete, combinând fiecare pagină în parte. Vei reuși să creezi un efect vizual deosebit, mai ales dacă este vorba de un perete îngust. De asemenea, poți să obții un design minimalist, optând pentru reviste vechi, pe care le poți pune în rame simple, albe sau negre.

Așadar, cu ajutorul a câtorva tablouri poți schimba cu totul atmosfera din camera de zi. Un singur tablou poate oferi mai multă culoare, emoție și personalitate livingului tău, așa că poți investi în câteva piese de artă pentru locuința ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.