Niacinamide, peptide și ceramide – ingrediente cosmetice eficiente, cu rezultate imediate  

Alegerea cosmeticelor potrivite pentru ten poate fi copleșitoare pentru că este greu să decizi ce produs să adaugi în coș, având în vedere că există atât de multe opțiuni și toate pretind că fac minuni pentru pielea ta. Trucul este să te uiți la lista de ingrediente.

În acest articol îți prezentăm trei ingrediente de nelipsit din rutina ta de îngrijire a pielii – niacinamide, peptide și ceramide – extrem de eficiente și cu rezultate imediate.

Folosite împreună obții un trio câștigător, iar beneficiile pe termen lung sunt cu adevărat remarcabile.

Niacinamida – funcție de combatere a imperfecțiunilor pielii

Niacinamida, cunoscută și sub denumirea de vitamina B3, este o vitamină solubilă în apă care ajută la reducerea pielii iritate, estompează semnele post-acneice și petele hiperpigmentare, oferind totodată un aspect uniform tenului.

Printre beneficiile folosirii unei creme cu niacinamida se numără diminuarea porilor dilatati, normalizarea producției de sebum, protejarea pielii împotriva razelor UV și estomparea liniilor fine și a ridurilor,.

Niacinamida ajută la regenerarea celulară, stimulând producția de colagen, ceea ce oferă pielii un aspect mai ferm și mai tânăr.

Peptide – funcție de regenerare a pielii

Peptidele acționează precum adevărați arhitecți pentru pielea ta. Peptidele sunt, de fapt, mici lanțuri de aminoacizi care stimulează producția de colagen și elastină, esențiale pentru menținerea fermității și elasticității pielii.

Peptidele de colagen ajută la diminuarea ridurilor şi la hidratarea tenului, oferind tenului un aspect proaspăt și tânăr.

Include creme cu peptide în rutina de îngrijire a tenului pentru a te proteja de apariția petelor hiperpigmentare și pentru a te bucura de o bună hidratare a pielii.

Ceramide – funcție de protecție a pielii

Ceramidele sunt ca niște paznici fideli pentru pielea ta. Aceste lipide naturale ajută la întărirea barierei de protecție a pielii, prevenind deshidratarea și protejând tenul de factorii externi agresivi.

Prin folosirea cremelor hidratante cu ceramide vei obține o piele mai catifelată, cu un aspect vizibil mai sănătos. Când sunt folosite împreună cu agenți exfolianți, precum AHA/BHA sau retinol, ceramidele ajută la repararea pielii și la calmarea tenului iritat. Ba mai mult, dacă alegi să folosești și produse de la brand-uri precum HaruHaru care conțin ingrediente fermentate te vei putea bucura în cel mai scurt timp de un ten cu aspect tânăr și radiant! 

Pentru a vedea rezultatele dorite, alege produsele care conțin aceste ingrediente minunate și integrează-le în rutina de îngrijire a tenului. Poți începe ziua cu o curățare blândă și aplică un toner bogat în niacinamidă, urmat de un ser cu peptide și o cremă hidratantă cu ceramide. Continuă rutina cu produse cosmetice cu ingrediente fermentate care contribuie la buna funcționare a microbiomului pielii și rezultatele nu vor întârzia să apară!  

 

De interes:  Oftalmologie, ORL si Pneumologie Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.