Vremea nefavorabilă nu i-a împiedicat pe producătorii din Caraș-Severin să-și expună astăzi produsele în cadrul „Târgului mare de la Coronini”, un eveniment ajuns deja la cea de-a VI-a ediție, cum de altfel nu i-a împiedicat nici pe localnici să iasă din case pentru a se putea bucura și pentru a-și putea achiziționa produse de calitate sau, mai bine zis, produse de primă mână.

Răsadurile, florile, produsele apicole, țuica de casă, păsările de tot felul și nelipsiții mititei au fost punctele forte ale Târgului de primăvară de la Coronini, elemente care i-au scos pe locuitorii din Clisura Dunării din zona de confort, chiar dacă afară ploua cu găleata.

Dacă, pentru cumpărători, evenimentul din comuna străbătută de Dunăre a fost un prilej de a intra în posesia câtorva produse de casă, cum se spune, producătorii au profitat de prezența la eveniment a deputatului Luminița Jivan, dar și a altor nume importante de la cârma județului Caraș-Severin: Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Matei Lupu, prefectul județului Caraș-Severin, pentru a-și face cunoscute atât ideile, cât și problemele pe care le întâmpină atunci când vine vorba de expunerea și comercializarea produselor.

De interes:  Anvelope de iarna 245 45 r19 pentru masini 4x4

Cu privire la ce a însemnat întregul eveniment organizat la Coronini, dar și ce a discutat, mai exact, cu oamenii prezenți la târg, deputatul Luminița Jivan a declarat pentru expressdebanat.ro: „Am participat cu mult drag la ediția a VI-a a Târgului de primăvară de la Coronini. Vreau să felicit pe această cale organizatorii pentru că ne-au primit, noi venind cu o delegație mai numeroasă: cu prefectul județului, cu președintele Consiliului Județean, cu deconcentrații, pentru că toți au vrut să participe. Am participat cu mult drag, cu toate că vremea nu a fost extraordinar de favorabilă, dar să știți că am găsit aici mulți producători din toate zonele și din toate regiunile județului nostru. Am discutat despre beneficiile produselor bio, despre formele de asociere între producători, despre problemele întâmpinate de aceștia în expunerea produselor și comercializarea lor. Au venit cu foarte multe idei pe care, probabil, unele dintre ele le putem transpune în legislație. Le-am povestit și despre Legea Muntelui pentru că mulți dintre ei sunt de la Cornereva și sunt într-o zonă muntoasă și atunci au anumite beneficii pe Legea Muntelui. Dar, una peste alta, chiar dacă vremea nu a fost extraordinar de favorabilă, a fost o ediție extraordinar de frumoasă, pentru că am discutat cu oamenii și este foarte important să fim în mijlocul lor, să aflăm și problemele și, pe de altă parte, lucrurile bune”.

De asemenea, Târgul de primăvară din localitatea a Coronini a fost un prilej care i-a adunat pe toți liderii social-democrați din Clisura Dunării la aceeași masă, aceștia întărindu-și astfel forțele pentru alegerile europarlamentare, programate să aibă loc la sfârșitul acestei luni: 26 mai 2019.

De interes:  Ce trebuie sa stie orice mamica inainte de a spala hainele pentru bebelusi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.