Iata ce disc de motocoasa sa folosesti atunci cand ai de taiat o vegetatie densa

  disc motocoasa
  disc motocoasa

  Echipamentele motorizate au aparut din dorinta oamenilor de a-si usura activitatile de zi cu zi. Masinile de spalat rufe, masinile automate de tocat si multe alte astfel de unelte faciliteaza activitati desfasurate cu frecventa. In lipsa solutiilor electrice, multe activitati cotidiene ar implica un efort si o investitie de timp mult mai mari. Iar in cazul celor care traiesc la curte sau care au de intretinut zone de vegetatie, lipsa sculelor specializate ar fi foarte “costisitoare”, din toate punctele de vedere.

  Tocmai de aceea, unelte precum drujba sau motocoasa exista si sunt atat de populare. Pentru toaletarea elementelor de vegetatie, motocoasa reprezinta solutia perfecta. Aceasta functioneaza fie pe baza de combustibil, fie pe baza de electricitate. Ea taie crengile si trunchiurile rapid si intr-o maniera foarte precisa. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie ca motocoasa sa dispuna de un disc potrivit. Iata de ce este important sa ai un disc motocoasa bun, asa cum sunt cele de pe generalmotor.ro, si care varianta este ideala pentru vegetatia densa!

  Disc de motocoasa: ce sa alegi pentru vegetatia densa?

  Cand vine vorba despre horticultura si gradinarit, motocoasa este echipamentul pe care toti gospodarii si profesionistii doresc sa se poata baza. Cu ajutorul unei astfel de scule, pot fi indepartate ierburile crescute haotic, dar si arbustii de dimensiuni mici care pot sa se dezvolte pe parcursul lunilor calde. Pentru a le putea taia rapid si cu precizie, este important sa ai un disc motocoasa care sa faca fata provocarilor de pe teren.

  Daca ai de gestionat o suprafata cu vegetatie densa, vei avea neovie de o piesa specifica, numita disc cu dinti intariti. Dintii sunt partile responsabile cu taierea propriu-zisa a suprafetelor, iar cei intariti cu materiale precum carbura de tungsten sau cobalt au o eficienta remarcabila. Duritatea carburii de tungsten le permite acestor discuri sa taie elemente cu diametrul de pana la 8-10 cm.

  Astfel, daca ai de gestionat un teren extins, cu multa vegetatie formata din arbusti si alte plante, de dimensiuni mari, acestea sunt variantele pe care trebuie sa le iei in calcul. Exista si discuri cu dinti intariti pe baza de fier, insa acestea sunt vulnerabile in fata ciobiturilor. Orice varianta ai alege, este foarte important sa te asiguri ca lantul cu 36, 40 sau chiar 60 de dinti, pe care il folosesti, este intretinut in mod corect.

  Lantul trebuie uns inaintea fiecarei utilizari, iar dintii trebuie sa fie curatati cu regularitate. In cazul in care ai grija de discul de motocoasa cu dinti intariti, acesta iti va usura munca si te va ajuta sa scapi de vegetatia densa, nedorita, in timp util. O varianta alternativa este reprezentata de modelele turnate, care sunt produse din otel. Acestea sunt folosite doar pentru a taia ierburile moi si gazonul din curte. Sunt accesibile, din punctul de vedere al costului, insa nu sunt recomandate pentru elemente de vegetatie dure sau de dimensiuni mai mari.

  Pe langa categoria din care face parte discul de motocoasa pe care il alegi, este important sa acorzi atentie si locului din care il cumperi. Pe GeneralMotor.ro gasesti modele performante, din care poti alege produsul compatibil cu motocoasa pe care o detii. Acestea sunt disponibile la preturi avantajoase si pot fi comandate online. Tine cont de aceste sfaturi si investeste in piese de calitate, care sa te ajute cu adevarat in activitatea ta!

  De interes:  Cele mai apreciate trei modele de tavane extensibile

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.