Permisul de barca categoria D, “parola” care iti va permite sa descifrezi toate secretele apelor navigabile!

  permis barca categoria d
  permis barca categoria d

  Ai cel putin 18 ani si te pasioneaza ambarcatiunile cu vele sau cu motor? Iti doresti sa te aventurezi pe intinderile de ape si sa te bucuri de farmecul lor? Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa obtii un permis de barca categoria D. Acest document iti va da posibilitatea de a explora reteaua de ape interioare pana la varsarea in mare.

  Daca esti fascinat de Delta, iar navigarea pe Dunare este unul dintre obiectivele tale, atunci bine ai venit in familia pasionatilor de yachting! Fie ca te vei inscrie la cursurile organizate online, fie la cele cu teoría in sala de curs, vei avea alaturi o echipa de traineri cu o bogata experienta in arta navigatiei, dar si un colectiv de colegi cu care vei lega rapid prietenii de durata. Atmosfera creata la cursuri te va prinde in mreje, informatiile si tehnicile predate fiind extrem de utile pentru a pune bazele carierei de skipper.

  Transforma-ti visul din copilarie in realitate, cu ajutorul unui permis barca categoria D

  Este usor sa iti transformi visul de a exlora apele in realitate, atunci cand cei care iti dau startul pe acest drum au ani de navigatie in spate. Timpul petrecut alaturi de ei poate fi 100% constructiv, din orice povestioara impartasita putand invata mai mult decat ai putea cuprinde din manuale. Atentia la orele de curs este esentiala, deoarece informatiile vor curge in cascada si nu este indicat sa pierzi detalii importante, care te vor ajuta sa te descurci impecabil la proba practica.

  Pe langa notiunile teoretice prezentate la cursurile pentru obtinerea unui permis barca categoria D, vei avea parte si de practica, aceasta fiind esentiala in activitatea de skipper. Daca te intrebi cata libertate iti ofera permisul pentru aceasta clasa, ei bine, cu acesta vei putea conduce ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 metri, pe cai navigabile interioare, pana la varsarea in mare, precum lacuri, rauri, fluvii si delte, de exemplu Dunarea si Delta Dunarii.

  Documentul este un certificat international de tip ICC, mai exact International Certificate for Operators of Pleasure Craft, emis de Autoritatea Navala Romana si ofera dreptul posesorilor sa descopere frumusetea si diversitatea retelei hidrografice pana la intrarea in arealul maritim. Procedura de obtinere a unui permis de barca categoria D presupune inscrierea in cadrul scolii de navigatie, urmarea si absolvirea cursurilor destinate acestei categorii.

  Slefuieste-ti abilitatile de skipper alaturi de cei mai experimentati

  In privinta domeniilor de examinare, va trebui sa iti demonstrezi maiestria prin cunostintele acumulate despre regulamentul navigatiei pe Dunare si canale, manevrarea ambarcatiunii de agrement si marinarie.

  Finalizarea pregatirii presupune aprofundarea temeinica a notiunilor predate si dobandirea abilitatilor necesare unui skipper de nadejde. Va trebui sa stapanesti manevrarea in siguranta a unei barci cu motor in Delta Dunarii, pe intreaga lungime a Dunarii sau pe lacuri si rauri, in scopul recreerii sau pescuitului.

  Daca ti-ai propus ca anul acesta sa obtii un permis barca categoria D, nu mai amana! Intra in familia navigatorilor si bucura-te de ape asa cum numai ei stiu sa o faca!

  De interes:  Să facem lumină în peșterile României

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.