Coacazele sunt mici fructe care pe langa faptul ca sunt extrem de savuroase, au numeroase beneficii pentru sanatate. Si chiar daca unele persoane prefera sa manance natur coacazele, asta nu inseamna ca acestea se pot consuma sub alta forma, precum un suc de coacaze.

O bautura delicioasa cu un formidabil potential nutritional, sucul de coacaze contine puternici antioxidanti, este o sursa de vitamina C, K, de vitamina A, de potasiu si de mangan.  

Beneficiile sucului de coacaze asupra sanatatii

Poate ameliora sanatatea digestiva. Coacazele sunt o sursa foarte bogata de tanini, de mare ajutor pentru a reduce inflamatiile din tubul digestiv. 

Protectie cardiovasculara. Datorita prezentei polifenolilor comuni pentru diferitele varietate de fructe de padure sau de fructe de dimensiuni mai mici, sucul de coacaze poate sa aibă efecte pozitive asupra diversilor factori de risc cardiovasculari: tensiune arteriala, nivelul de lipide sanguine sau diabet de tip 2. 

Poate favoriza pierderea in greutate. Studiile recente au demonstrat capacitatile principalilor activi din coacaze atunci cand vine vorba despre pierderea in greutate. Si pe langa faptul ca au o putere antioxidanta, coacazele sunt bogate in fibre si sunt slabe in calorii. Deci permit reducerea masei de grasimi, pot diminua nivelul de colesterol si pot reduce nivelul de zahar din sange. Sucul de coacaze are un impact direct asupra felului in care corpul nostrum stocheaza si descompune zaharul. 

O protectie contra cancerului. Polifenolii din coacaze sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre precenirea cancerului. Datorita efectului sau antioxidant sau anti-inflamatoriu coacaza poate proteja ADN-ul si poate stopa proliferarea celulelor canceroase. Favorizeaza de asemenea, moartea lor naturala. 

O sursa foarte buna de antioxidanti, sucul de coacaze, mai ales cel bio, poate sa fie un aparator natural al radicalilor liberi ce pot cauza probleme in viata de zi cu zi, mai ales cele legate de vedere. Sucul de coacaze poate deci proteja si vederea, dar si sanatatea creierului. Acest lucru se datorează mai ales polifenolilor care au fost asociati cu efectele sale antioxidante si anti-inflamatorii.

Gratie acestei concentratii bogate de antioxidanti, sucul de coacaze poate sa incetineasca si procesul de imbatranire. 

De interes:  [FOTO] Aur şi bronz pentru Daria Grigoroiu, la Campionatele Naţionale de atletism U20!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.