O grupare de peste 20 de români din mai multe județe ale țării este suspectă că a furat bunuri în valoare de peste 2 milioane de euro, de la magazinele de bricolaj din străinătate! DIICOT a descins miercuri, alături de polițiști de la Investigații Criminale și de la inspectoratele județene de poliție, la domiciliile suspecților, iar pe listă se regăsește și o persoană din Timiș.

Concret, grupul de persoane este suspect că în perioada septembrie 2017 – iulie 2019 a a făcut mai multe spargeri la magazine de bricolaj de pe teritoriul Franței și Belgiei. Au fost realizate percheziții la domiciliul a 24 de persoane, dintre care 23 suspecți și un martor. Județele în care au descins oamenii legii sunt Argeș, Brăila, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Ilfov, Maramureș, Timiș și Vrancea, plus municipiul București. Aparent, membrii grupării au dat mai multe spargeri în Franța, până în iunie 2018, când au început să comită infracțiuni similare în Belgia. În special, furau unelte și scule, pe care le vindeau apoi în România sau străinătate.

De interes:  Robu speră ca podurile de la gară să fie gata în toamnă. Documentele avansează pentru podul Jiul, dar stagnează pentru podul Isho

Suspecții fie se urcau pe acoperiș, de unde pătrundeau în magazinele de bricolaj, fie decupau o parte din pereți. După ce sustrăgeau obiecte de bricolaj, le dădeau mai departe unor tăinuitori, care se ocupau de vânzarea lor. În total, prejudiciul se ridică la 1 milion de euro pe teritoriul Franței, și încă un milion de euro pe teritoriul Belgiei. În urma perchezițiilor, de la domiciliile suspecților s-au ridicat: drujbe, motocositoare, polizoare, mașini de găurit, aparate de tăiat circular, precum și bijuterii și ceasuri de lux cu suspiciuni asupra provenienței lor.

Pentru anihilarea bandei de spărgători s-au dat ordine europene de anchetă, formulate de Tribunalul de Mare Instanță din Besancon și  Tribunalul de Primă Instanță din Flandra de Est , trimise la structura DIICOT. Autoritățile române au fost sprijinite de doi anchetatori francezi, însoțiți de ofițeri de legătură din cadrul Ambasadei Franței la București, dar și de doi anchetatori belgieni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.