GEC Nera: „Comisariatul Caraș – Severin al Gărzii Naționale de Mediu se ”fofilează” în momentul când trebuie să aplice legea în ariile naturale protejate”


La sfârșitul lunii iulie imaginile cu tinerii care se scăldau în lacul Ochiul Bei din Parcului Național Cheile Nerei Beușnița, scindau opinia publică Caraș-Severin, unii acuzându-i pe tineri, alții considerând gestul lor banal.
Grupul Ecologic de Colaborare Nera a adresat în data de 29.07.2019, Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin și Comisariatului Caraș-Severin a Gărzii Naționale de Mediu (CJCSGNM) o sesizare privind faptul că în lacul Ochiul Beiului. „În data de 31.08.2019 Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin a furnizat GEC Nera un raspuns în care se spune că faptuitorii au fost identificatii iar informațiile au fost transmise Comisariatului Caraș-Severin a Gărzii Naționale de Mediu în vederea luării măsurilor legale. Comisariatul Caraș-Severin a Gărzii Naționale de Mediu a furnizat GEC Nera în data de 07.08.2019 un răspuns în care ignoră atribuțiile legale ce-i revin în acest caz, consideră că făptuitorii identificați de Poliție sunt „posibili” făptuitori și ne informează că după ce a avut loc o discuție la sediul Gărzii cu reprezentanții Administrației PN Cheile Nerei-Beușnița s-a convenit ca administrația parcului să continue căutarea posibililor vinovați. Probabil identificarea clară oferită de Poliție nu a fost suficientă. Nici vorbă în răspuns despre vreo deplasare la fața locului a CJCSGNM, de vreo sancțiune care să fie aplicată Administrației Parcului care are obligații de pază clare în cazul prezentat, de sesizarea Agenției Naționale a Ariilor Naturale Protejate (ANANP) si de Informarea Ministerului Mediului că Administrația Parcului nu și-a indeplinit obligatiile legale prevazute in contractual de administrare”, se arată într-un comunicat al celor de la GEC Nera.

De interes:  S-a întâlnit cu polițiștii după ce a dat o spargere la un magazin – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.