Proprietarii de locuinte trec adesea cu vederea iluminatul ca aspect al designului exterior si interior.

Procesul de construire a unei case necesita numeroase elemente care ar trebui sa conlucreze armonios. Acesta include arhitectura casei, precum si designul exterior si interior.

Cu toate acestea, un aspect al designului care este adesea trecut cu vederea este iluminatul, care poate face diferenta dintre o casa primitoare si una neprimitoare.

Exista trei tipuri generale de iluminat in casa, fiecare cu practicile de plasare si utilizare adecvate. Desi au scopuri diferite, nu trebuie sa ignorati importanta lor pentru estetica si functionalitatea spatiilor de locuit. Din fericire gama de corpuri de iluminat Domicilio.ro impaca gusturile tuturor!

Iluminatul general, cunoscut si sub denumirea de iluminare ambientala, este cea mai comuna forma de iluminat in casa. Acestea includ lampi de perete, candelabre si altele care lumineaza camerele casei.

Iluminatul general este important pentru o locuinta, deoarece imbunatateste starea de spirit, creand o ambianta calda si luminoasa, spre deosebire de spatiile sumbre si neatractive. Iluminarea insuficienta ii va face pe membrii familiei sa evite sa stea in acea zona, deoarece acea incapere nu le ofera o stare buna.

O cantitate sanatoasa de lumina solara, pentru a oferi iluminare naturala interioarelor unei case, va juca un rol in crearea unor spatii relaxate si vesele. Cu toate acestea, lumina soarelui nu va putea ajunge in toate colturile unei case si nu este intotdeauna disponibila. Amplasarea corecta a iluminatului general este necesara pentru a rectifica aceste neajunsuri.

De interes:  Descinderi în vestul țării, într-un dosar cu falsificatori de valută

Iluminarea sarcinilor este tipul de iluminare care permite finalizarea eficienta a sarcinilor. In comparatie cu acoperirea larga a iluminatului general, sursele de iluminare de lucru sunt adesea indreptate catre o directie specifica. De asemenea, sunt de doua pana la trei ori mai luminoase, sub forma de lampi de birou, plafoniere si altele care sunt aproape de o anumita locatie.

Cand cititi o carte, lucrati in bucatarie, faceti un dus sau orice altceva fac oamenii de obicei acasa, iluminarea va ajuta sa duceti la bun sfarsit treaba. De exemplu, in timp ce iluminatul general din bucatarie ramane aprins, o lumina aflata mai aproape de blatul din bucatarie va ajuta la furnizarea de iluminare suplimentara pentru a elimina orice risc in gatit.

Iluminatul de accent evidentiaza elemente specifice ale interioarelor unei case, cum ar fi culoarea peretilor, un tablou preferat sau marginile anumitor piese de mobilier sau electrocasnice.

In comparatie cu iluminatul general si iluminatul de lucru, iluminatul de accent este pur estetic, cum ar fi luminile cu halogen care sunt concentrate pe un trofeu, un tablou sau luminile sir care se aliniaza la marginea unei mese.

In plus, pe langa lumina pe care o ofera, corpurile de iluminat de accent pot face parte din designul interior in sine. Lampile de podea elegante si plafonierele excentrice ofera o camera cu personalitate.

De interes:  În perioada sărbătorilor de iarnă, activitatea infracțională a răufăcătorilor se intensifică

Importanta iluminatului in casa voastra depaseste valorile estetice si functionale pe care acestea le ofera. Proprietarii de case care aleg sa opteze pentru un iluminat eficient nu numai ca vor putea sa-si reduca costurile cu electricitatea, ci si sa contribuie la salvarea mediului.

In comparatie cu becurile cu incandescenta, cu lumina fluorescenta compacta sau cu CFL, becurile emit mai putina caldura si consuma cu pana la 75% mai putina energie. De asemenea, dureaza de 10 ori mai mult. In plus, diodele emitatoare de lumina sau LED-urile genereaza lumina fara caldura, necesitand mult mai putina energie electrica si tinand de aproximativ 50 de ori mai mult decat becurile cu incandescenta.

De ce sa te opresti la alegerea tipului de bec? Proprietarii de case ar putea dori, de asemenea, sa ia in considerare utilizarea energiei solare pentru a-si alimenta corpurile de iluminat, in special pentru cei din zonele exterioare. Luminile solare absorb lumina in timpul zilei si lumineaza zonele noaptea si, cel mai bine, nu necesita cablare sau cheltuieli suplimentare pentru a functiona.

Lumina poate da, de asemenea, profunzime spatiilor de acasa. De aceea este atat de importanta distributia obiectelor, a mobilierului si a becurilor artificiale in sine.

Un sfat care va va face sa castigati in profunzime este sa iluminati locuinta intr-un mod diferit in functie de spatiul in care va aflati. Cel mai bine este sa puneti lumina alba in baie si bucatarie, iar lumina calda in restul casei.

De interes:  Gheorghe Percea, condamnat la 10 ani de inchisoare – Banat FM

Pe langa faptul ca dati o senzatie de spatiu, obtineti spatii foarte luminoase si puteti castiga metri priceputi in casa. Aceasta senzatie de spatiu va va permite sa creati noi medii. Puteti instala si alte spatii in functie de nevoile noastre, precum o camera de joaca pentru copii, un birou, o sala de mese.

Lumina naturala ofera acea caldura pe care o cautam atat de mult in cele mai reci luni ale anului. Totusi, putem obtine acea caldura fara lumina naturala, asezand lumanari sau lampi in locuri strategice, castigand lumina si dand o nota personala si intima spatiului nostru.

Este important sa nu uitam ca un corp de iluminat bun imbunatateste starea de spirit si reduce stresul locuitorilor casei. In general, nu suntem constienti de puterea pe care o are lumina in viata noastra de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care cazurile de depresie unt mai mari in tarile cu mai putine ore de soare pe zi. La fel, starea de spirit se imbunatateste odata cu vremea buna sau in zilele senine. Domicilio.ro poate oferi o gama vasta de corpuri de iluminat la preturi foarte avantajoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.