Start cu artificii în Liga a II-a, cu surpriză în primul meci! CSM Reșița nu s-a speriat de statutul de nou-promovată în fața celor de la U Cluj, pe care i-a bătut acasă cu 2-0, fără să ezite! În fața a peste 4.000 de suporteri, elevii lui Leo Doană au arătat că merită din plin să joace în anticamera primei ligi și au făcut un joc fără mari greșeli, în care au știut când să „înțepe” poarta ardelenilor, în condițiile în care Zimmermann a închis reduta buturilor rosso-nerre.

Valea Domanului a oferit, la fel ca altădată, o atmosferă frumoasă, de sărbătoare fotbalistică. Cu mic, cu mare, din Reșița sau din satele învecinate, cărășenii au venit să vadă echipa la lucru și sigur nu au plecat acasă cu vreun regret. Mesajul galeriei reșițene a fost unul absolut superb, „un nou început către zări nemărginite”. În orașul cu o industrie pusă la pământ, cu șomaj crescut, fotbalul și-a păstrat vocația pe „Mircea Chivu”: le dă oamenilor prilejul și resursele să viseze nemărginit. Iar îndemnul de pe banner s-a transpus pe deplin în jocul elevilor lui Doană.

De interes:  „Prostituția politică e la ea acasă! Cât suportă acești oameni să fie mințiți?!”

La început de meci, primarul Nelu Popa a vrut să stea pe banca de lângă cea de rezerve. A fost însă ridicat de arbitrul de rezervă, pe considerente de regulament.

Meci cu de toate: nu au lipsit fazele controversate de arbitraj

Reșița a început curajos, în atac, cu presiune la poarta oaspeților, pusă de Ene. Clujenii nu s-au lăsat mai prejos și au încercat că marcheze prin Gavra. Stadionul a explodat în minutul 34, după cornerul bătut de Vădrariu, când Marco Ehmann a băgat mingea în poartă. Florescu a încercat să remedieze „handicapul” de un gol, dar fără succes în fața „Neamțului” Zimmerman. În minutul 36, a venit și momentul scandării clasicei „Hoții, hoții”. Kay l-a faultat pe Ene, centralul a arătat penalty, însă asistentul i-a spus că faultul a fost în afara careului.

Kay s-a ales însă cu eliminare, pentru că mai avea un avertisment. CSM Reșița a intrat cu avantaj la pauză, care nu a fost un sfetnic bun pentru ardeleni. De altfel, cu om în minus, Dulca l-a scos pe căpitanul Dorin Goga încă înainte de intrarea la cabine, dar fără succes. În repriza a doua, Firmino pentru oaspeți și Ehmann pentru gazde au mai avut ocazii, pentru ca lovitura decisivă să vină în minutul 74, când Bruno Vasiu a marcat cu capul, după centrarea lui Călin Cristea.

De interes:  Cum susții un discurs reușit?

CSM Reşiţa: Zimmermann (cpt.) – Banac, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – Dat, Danci (C. Cristea 72′) – Săulescu, Poiană (Vlădia 88′), Breşneni – D. Ene (Cioablă 80′)

U” Cluj: Dur-Bozoancă – Telcean, Kay, Inacio Miguel, Berci – Pedro Mendes (Rafa Miranda 69′), G. Florescu – Firmino, Goga (cpt.)(Art. Crăciun 45′), Al. Pop (Burghele 85′) – Gavra

Doană și-a adus aminte de vremea când Reșița juca în Liga I!

Antrenorul Reșiței spune că pentru el nu e o surpriză victoria elevilor săi. „Din punctul meu de vedere, nu este o surpriză. În această perioadă de pregătire, băieții au răspuns cum a trebuit. Le-am spus că trebuie să aibă încredere în valoarea lor, că merită să joace în Liga a II-a. U Cluj e o echipă cu tradiție, cu un buget de nu mai vorbim. Noi suntem o echipă muncitorească. Îmi felicit băieții, pentru determinare, atitudine și că m-au ascultat. Publicul a fost extraordinar. Mi-am adus aminte de anii 1997, 1998, 1999, când Reșița juca în Liga I. Vreau să le mulțumesc pe această cale”, a punctat Leo Doană.

De interes:  FOTO. Formulă magică la Bozovici! Un pahar de răchie plus muzică bănățeană = voie bună²

Cristian Dulca a spus că Terife Kay a făcut o greșeală nepermisă când a fost eliminat. „Un rezultat prost, am avut 30 de minute în care ne-am creat trei ocazii mari, dar după, din păcate, am rămas în zece oameni. A fost o greșeală nepermisă a lui Kay. Noi ne-am făcut meciul mai greu. Am întâlnit o echipă care a reușit să țină de minge, a reușit să lupte mai mult cu noi, fiindcă în zece ne-a fost mult mai greu să ajungem în fața porții. Chiar și așa, ne-am creat câteva ocazii. Am luat două goluri pe greșeli personale, pentru că nu am făcut marcajul cum stabilisem oamenii. Este un rezultat greu pentru noi, dar trebuie să ne revenim. Este doar prima etapă, nu putem spune că s-a terminat campionatul”, a precizat Dulca.

Runda viitoare, CSM Reșița se deplasează la Mioveni.

Imagini: Zoli Bagosi – FOTO CLUB BANATUL MONTAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.