De miercuri seara, ASU Politehnica a pus punct vacanței, iar jucătorii au revenit sub comanda lui Cosmin Petruescu. La prima sesiune de pregătire, tehnicianul a avut un număr important de fotbaliști „pe mână”. Deocamdată, alb-violeții au jucători în probe, dar Petruescu speră să-l aducă și pe Tavi Drăghici, atacant cu experiența Ligii I.

Al patrulea sezon al echipei în Liga a II-a este perceput de Petruescu ca unul foarte greu. „A fost o vacanță activă. În toată această perioadă am fost preocupați de consolidarea lotului de jucători, să îmbunătățim lotul din punct de vedere cantitativ și calitativ și cred că ne-am atins acest obiectiv. Gândurile pentru noul sezon nu pot fi decât pozitive, cu atât mai mult cu cât în lot sunt foarte mulți tineri. Vom merge pe aceeași politică pe care am avut-o și în sezonul anterior, deși suntem conștienți cu toții că ne așteaptă un sezon mult mai dificil decât precedentul. Din acest punct de vedere, așteptările sunt mari, din partea suporterilor, dar și noi trebuie să recunoaștem că avem așteptări mai mari decât am avut în ediția anterioară de Liga a II-a”, a declarat Petruescu despre acest aspect.

De interes:  Studio foto Timisoara

În probe au venit fotbaliștii Mircea Stupu (fundaș central 22 de ani, ex LPS Banatul, Național Sebiș, Millenium Giarmata), Claudiu Matiș (atacant, 21 de ani, ex Electrica, Ripensia, Ghiroda, Cermei), Marian Codrea (20 de ani, ex Avrig) Sergiu Jurj (atacant, 21 de ani, ex FC Ardealul, CSU Craiova, Baia Mare, Verona, Olimpia Satu Mare, Chindia, Rapid, Kazincbarcika) și Artimon Zabun (moldovean, atacant, 23 de ani, ex Sheriff, Saxan, Viktoria Bardar, Krumkachi, Sepsi, Sabah, Codru Lozova). „Suntem într-o perioadă de evaluare, suntem într-o perioadă de recunoaștere reciprocă, dacă pot să-i spun așa. Sunt jucători pe care îi cunoaștem din punct de vedere al cifrelor, al jocurilor, din punct de vedere al studierii adversarilor. Unii vin din eșaloane inferioare, alții de la nivel de Liga a II-a, alții din străinătate. Sunt jucători pe care i-am dorit la reunirea lotului și rămâne în perioada următoare să vedem ce-și doresc ei, ce ne dorim noi și dacă vom ajunge la un numitor comun, ne dorim să semnăm contracte și cu ei. Deocamdată este prematur de discutat”, spune antrenorul despre jucătorii în probe.

De interes:  Sfaturi pentru a va imbunatati profilul pe site-urile de intalniri

Concret, la reunire au fost prezenți: Murariu, Contra, Borbei, Coroiu, C. Jurj, Lazăr, R. Denis, Dros, Manea, B. Vasile, Pițigoi, Ungureanu, Trip, Scutaru, Mera, Matiș, Bâte, Stupu, Lupu, Coadă, Cherecheș, Schieb, S. Jurj, Ignea, Gașpar, Zabun, Cristodulo, Bot (inclusiv juniorii din generația 2003). Alin Manea va fi mai cedat la ASU un sezon, iar pentru alt împrumutat, Rareș Murariu, se discută transferul definitiv de la Viitorul. „Se discută pentru transferul definitiv al lui Murariu. Mai sunt încă doi jucători, dar momentan mai au contract cu cluburile de care aparțin. Sperăm până la sfârșitul săptămânii să-și rezolve situația acolo și e posibil de luni să apară la antrenament. Sunt tot de profil ofensiv. Tavi Drăghici este una dintre ținte”, a punctat „Conferențiarul”.

Au plecat: Dalin Munteanu, care s-a angajat la București, Radu Motreanu, la Astra, Dragoș Cojocaru, la final de contract, Raul Vidrăsan, Mihai Ene, Cristian Ene și Octavian Ursu, cu împrumuturi la final, dar și Ionuț Plămadă. Clubul nu mai vrea alte împrumuturi. „Din păcate, nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu ei, dar și politica clubului s-a schimbat între timp. Încercăm să evităm jucătorii împrumutați de la alte echipe”, a explicat antrenorul. Și Alex Borbei este aproape de un transfer în străinătate. „Borbei este jucătorul nostru, cu siguranță va fi jucătorul nostru. Dar, dacă apare o ofertă foarte bună atât pentru el, cât și pentru club, e posibil să-i dăm curs. Conform regulamentului, în momentul în care împlinește 16 ani, va deveni cu acte în regulă jucătorul nostru. Este obligat să semneze în momentul în care împlinește 16 ani”, a spus despre el antrenorul.

De interes:  Importanța managementului timpului în gestionarea proiectelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.