Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București a revenit în Caraș-Severin la mai puțin de doi ani de la ultima sa vizită. De această dată, Excelența Sa Hans Klemm a adus cadouri pentru locuitorii județului.

Județul Caraș-Severin a fost gazda unei noi vizite de lucru a ambasadorului SUA la București, Excelența Sa Hans Klemm. Scopul principal a fost o donație de carte pentru Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin. Circa 200 de exemplare în limba engleză au ajuns la instituția de cultură, cea care a amenajat un spațiu special denumit American Shelf (Raftul American) în sediul din incinta Casei de Cultură din Reșița. Clara Constantin, managerul Bibliotecii, a declarat că volumele vor fi puse la dispoziția publicului larg în curând, într-o clădire nouă care urmează să fie inaugurată în scurt timp.

Hans Klemm a ajuns la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” „flancat” de conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin (președintele Silviu Hurduzeu și vicepreședintele Ionuț Popovici), de prefectul Matei Lupu și de primarul Reșiței, Ioan Popa. Cei patru au avut o întâlnire prealabilă cu Excelența Sa la sediul instituțiilor pe care le reprezintă.

De interes:  Care sunt principalele etape de tratare a lemnului din gospodarie?

Managerul Clara Constantin, gazda vizitei oficiale, i-a prezentat ambasadorului secțiile bibliotecii județene, instituție care totalizează peste 240.000 de exemplare, inclusiv „Palia de la Orăștie”, prima traducere parțială în limba română a Vechiului Testament, dar și alte cărți-monument pentru istoria și literatura țării.

Impresionat de colecția bibliotecii, de amenajarea clădirii și de compartimentarea ei, Hans Klemm a apreciat atât primirea călduroasă, cât și relațiile pe care instituția de cultură cărășeană le-a dezvoltat cu diverși parteneri din Statele Unite ale Americii, inclusiv cu Fundația Friends for Friends și a promis că donația de carte prezentată astăzi este doar un prim pas dintr-o colaborare pe termen lung. A ținut să atragă atenția asupra unei cărți anume: „Night”, de Elie Wiesel, un american de origine română, care s-a născut într-o familie de evrei din Sighetu Marmației, supraviețuitor al Holocaustului. În anul 1986 acesta a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace.

La schimb, Clara Constantin i-a oferit ambasadorului SUA două cărți emblematice pentru județul Caraș-Severin.

De interes:  Cand pierzi, nu pierde lectia. – Dalai Lama

American Shelf s-a dorit a fi un loc prietenos, unde artele să se îmbine perfect: literatura cu fotografia și muzica. Așa se face că, pe lângă donația de carte, încăperea a fost animată cu fotografii realizate de Flavian Savescu în diverse locuri cunoscute din Caraș-Severin, iar la finalul vizitei de astăzi, Excelența Sa Hans Klemm a avut parte și de o surpriză muzicală: două piese gospel interpretate de elevii lui Dean Bowman de la Școala de Muzică „Visions of Dreams”.

Donația de carte face parte dintr-un proiect derulat de Ambasada SUA la București în întreaga țară, proiect prin care sunt oferite astfel de cadouri bibliotecilor județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.