La câteva mii de kilometri distanță față de Bătrânul Continent, acolo unde fotbalul este sportul-rege de mai bine de un secol, numărul de fani ai soccer-ului din State crește de la an la an. Chiar dacă varianta americană a fotbalului european nu prinde nici măcar clasamentul în topul celor mai mai populare sporturi din SUA, acesta vine puternic din urmă pentru a-și găsi un loc din ce în ce mai confortabil, în inimile suporterilor.
Motivul: exodul ultimilor al unor vedete din fotbalul european, ce își încheie carierele în Major League Soccer. Odată cu ei, aterizează în America și spectacolul jucat în Serie A sau La Liga, precum și dinamismul din Bundesliga sau Premier League. Însă dacă te grăbești să mizezi pe faptul că nu există diferențe între cele două sporturi (fotbalul european și “soccer”-ul jucat de americani), te invităm să citești acest articol până la final:
Programul în Europa vs Programul în SUA
Distracția fanilor europeni ai fotbalului, jucat în ligi precum La Liga (Spania), Bundesliga (Germania), Seria A (Italia), începe la mijlocul lui august. Programul competițional din campionatele de fotbal interne durează până la finalul lunii mai din anul următor. De partea cealaltă a Oceanului, programul unui nou sezon de Major League Soccer începe la mijlocul lui martie și durează în luna noiembrie. În cazul campioanelor din Europa, determinate de punctele acumulate în timpul campionatului, campioana din MLS este decisă în playoff.
Relația dintre jucător, club și ligă
Nu este niciun secret pentru nimeni faptul că în privința achiziționării de jucători, bugetele cluburilor europene sunt uriașe. Plata unor sume fabuloase pe superstaruri, de către giganți ai fotbalului european precum PSG, Real Madrid sau Manchester City, se află la polul opus sistemului practicat în State. Peste Ocean, echipele din MLS împart același buget, în timp ce jucătorii de fotbal negociază contractele direct cu liga, nu cu echipele de club.
Stiluri de joc diferite de la continent la continent
Stilul de joc diferă de la un mal la celălalt al Atlanticului. În Europa, campionatele de fotbal britanic și cele disputate în Europa de Est se caracterizează prin pase lungi, jocuri pe flancuri și degajări puternice până în zona careului advers. În zona vestică a Bătrânului Continent, în campionate precum La Liga sau Serie A, jocul este caracterizat de viteză și creativitate. În America de Nord, jocul de soccer din MLS descrie o combinație între cele două stiluri de joc pe care le regăsim în Europa: posesia (trăsătură de bază a variantei americane) se îmbină cu tehnica (prezentă în jocul de fotbal din campionatele latine).
Atât fanii sportului, cât și oameni de fotbal sau noile de generații de pariori incepatori, pot observa că există o diferență clară între fotbalul din MLS și cel practicat în cele mai puternice ligi din Europa: La Liga, Serie A, Bundesliga etc. Chiar dacă dinamica sau creativitatea jocului practicat în State nu sunt la fel de ofertate, comparativ cu ce putem vedea pe celălalt mal al Oceanului, “soccer”-ul câștigă din ce în ce mai mulți fani, iar motivele pentru care se bucură de această popularitate nu sunt puține.
Imaginea de care se bucură MLS-ul ultimilor ani le-a dat de gândit agențiilor de pariuri autohtone, ce includ deja de ani buni evenimente sportive din această competiție, în propriul calendar. Intră acum pe https://pariubet.ro, pentru a vedea care sunt cele mai bune case de pariuri online din România!