Prefectul Liliana Oneț a convocat în această dimineață o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor,    ca urmare a confirmării apariției bolii Pestă Porcină Africană pe teritoriul localității COLONIA MICĂ,  aparținând de unitatea administrativ teritorială  Făget, din județul Timiș, conform Buletinului de Analiză nr.10266 / 20.01.2021, emis de către IDSA București.

A fost stabilită zona afectată, care reprezintă o rază de 13 km de la exploatația în care a fost găsit un cadavru de porc domestic.

 Zonă de protecție (0-3 km) cu localitățile:  Colonia Mică, Făget, Bătești, Begheiu Mic. 

Zonă de supraveghere (3-10 km) cu localitățile :  Margina, Zorani, Sintești, Temerești, Povergina, Bichigi, Răchita, Dumbrava, Mănăștiur, Traian Vuia, Bucovăț (Dumbrava), Mîtnicu Mic, Drăgșinești, Jupânești, Brănești, Românești, Curtea, Coșava.        

Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Sursa: Realitatea de Timis

De interes:  Culisele statului paralel | Demolări cu SCANDAL pentru Portul Călărași! Cum și-au ridicat șmecherii vile de lux pe terenul statului - Reportaj exclusiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.