La Timișoara au fost scoase la concurs 12 posturi, dintre care jumătate sunt pentru manageri de cartiere.

Este o poziție nouă pentru administrația publică din România.

 

Conform edililor, managerul de cartier acționează ca un bun administrator al cartierului de care este responsabil și mobilizează resursele locale în beneficiul oamenilor de acolo.

 

„Cei șase manageri de cartier pe care vrem să îi recrutăm acum vor face un altfel de administrație. Vor fi liantul între Primărie și problemele și inițiativele de schimbare ale celor care trăiesc, lucrează, au afaceri sau fac voluntariat în cartierele Timișoarei. Fiecare va fi responsabil de două-trei cartiere, le va cunoaște problemele, proiectele de dezvoltare, planurile urbanistice și va intermedia dialogul între cetățeni și diversele structuri ale Primărie}, a precizat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Managerul de cartier va lucra cu Consiliile Consultative de Cartier, cu celelalte inițiative cetățenești specifice fiecărui cartier, cu școlile sau organizațiile culturale sau civice și va încuraja colaborarea între ele, dar și voluntariatul. Va urmări implementarea proiectelor rezultate din procesul de bugetare participativă și rezolvarea promptă a celor sesizate de cetățeni.

 

Primăria caută așadar buni profesioniști din domenii diverse ca științele administrative, sociologie, comunicare, inginerie, urbanism și multe alte domenii. Obligatoriu, ei trebuie să fie oameni integri și cu o mare pasiune pentru oraș.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.