5 Sfaturi simple pentru o masina de spalat cat mai longeviva

1. Curatati garniturile

Garnitura de cauciuc a masinii dumneavoastra de spalat sufera mult in timp. Tot praful si detergentul se aduna pe garnitura, in special la masinile cu incarcare la partea superioara. Acest lucru se datoreaza faptului ca o anumita cantitate de micro-particule de praf intra in masina de fiecare data cand deschideti usa. Aceste particule de praf se aduna in general pe marginile si lateralele garniturii.

Atunci cand garnitura este amplasata in partea de sus a masinii de spalat / uscat, este afectata si de stropirile cu apa si detergent si, deoarece nu se uda adecvat, ramane murdara. Aceasta este o parte foarte importanta a masinii de spalat, care va protejeaza mainile si hainele de marginile ascutite ale masinii de spalat. De aceea portalul www.reparatii-masinidespalat.net va aminteste sa nu o ignorati, si sa o curatati adecvat, la intervale regulate.

2. Protejati-o de umezeala

Lasati usa masinii de spalat deschisa o vreme, dupa ce ati folosit-o. Desi lasatul usii deschise o perioada mai lunga de timp va duce la acumularea de mizerie si praf in interiorul masinii, o puteti tine deschisa cateva minute dupa finalizarea spalarii hainelor.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL / Milionarul omniprezent în jocurile de la vârf - PORTRET Cristian Bușoi

Inchiderea usii imediat dupa spalare va pastra umezeala inauntru si va crea un mediu propice pentru aparitia mucegaiului si bacteriilor. Lasati usa deschisa 15 – 20 de minute, si stergeti-o dupa aceea cu un prosop, pentru a scapa de umezeala.

3. Curatati tavitele

Tavitele pentru detergent si balsam permit masinii sa amestece detergentul si balsamul cu apa, si sa le distribuie in cuva. Acesta este un proces relativ curat. Cu toate acestea, se constata o acumulare treptata de reziduuri de detergent si balsam in timp, daca tavitele nu sunt curatate mult timp.

Acest lucru creaza un refugiu pentru bacterii si elemente toxice concentrate, care se transmit in haine si afecteaza si procesul de curatare. Curatarea tavitelor o data pe luna este un mod grozav de a va feri masina de spalat de astfel de contaminanti.

4. Alegeti detergentul potrivit

Poate parea o afirmatie ciudata, insa este de fapt un aspect foarte important. Detergentul pe care il folositi nu trebuie sa fie prea dur. Nu trebuie sa contina substante foarte alcaline, deoarece va dauna atat pieselor masinii cat si hainelor. Pentru a evita asemenea scenarii, folositi un detergent care respecte standardele internationale de mediu.

De interes:  O nouă variantă COVID câștigă tot mai mult teren și duce la spitalizări. Experții OMS, în alertă

5. Acoperiti masina si folositi o tava

Daca locuiti intr-un apartament sau intr-un oras mare, sunt sanse mari ca masina dumneavoastra de spalat sa fie amplasata pe balcon sau intr-o zona in care praful se acumuleaza usor. Pentru a impiedica intrarea prafului in masina, cumparati o husa rezistenta la apa pentru masina de spalat. Spalati aceasta husa la fiecare 2-3 saptamani pentru a spala praful.

De asemenea, este o idee buna sa cumparati o tava cu roti si opritor, pentru a putea muta masina (in general doar masinile semi-automate au roti) si curata pardoseala de sub ea. In plus, partea inferioara va fi protejata de apa si rugina.

Aceste sfaturi simple puse in practica pot prelungi viata masinii Dvs de spalat, scutindu-va totodata de nevoie de a apela la o firma de reparatii pt masina de spalat, si la cheltuiala asociata.

Amintiti-va: putina munca de intretinere periodica va poate economisi timp, energie si bani pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.