Patru beneficii ale utilizarii masinilor de taiat cu plasma in confectiile metalice

Domeniul confectiilor metalice este unul esential intr-o varietate de industrii. Pentru desfasurarea corespunzatoare a acestuia sunt necesare cateva operatiuni, dintre care se remarca taierea pieselor metalice in forme utile, ce urmeaza a fi folosite pentru realizarea confectiilor propriu-zise. Aceasta operatiune poate fi realizata cu ajutorul unor solutii tehnice variate. In ultimii ani s-au generalizat solutii inovative, cunoscute de ceva timp, dar care au fost multa vreme prea scumpe si complexe pentru a fi utilizate in atelierele obisnuite.

 

O modalitate din ce in ce mai utilizata pentru realizarea taierii diferitelor aliaje metalice este reprezentata de tehnologia taierii cu plasma. Aceasta masina functioneaza pe baza utilizarii unui arc electric puternic, ce functioneaza intr-un jet de plasma. In acest mod se pot obtine temperaturi foarte inalte, ce pot fi controlate cu precizie pentru a se taia si modela metale intr-un mod eficient si precis. Astfel de echipamente pot fi de real ajutor in orice atelier de confectii metalice, un exemplu fiind masina de debitare cu plasma de la Vigra, ce reuseste sa faca fata celor mai complexe lucrari. 

Iata de ce sunt folositoare masinile de taiat cu plasma in confectiile metalice!

  1. Taierea cu ajutorul fluxului de plasma este o modalitate rapida si eficienta de a sectiona metale de grosimi diferite, realizate din aliaje foarte rezistente. Datorita tehnologiei utilizate arcul de plasma atinge un nivel inalt de temperatura, care topeste rapid metalul. In acest fel taierile nu sunt doar rapide, ci si eficiente, pentru ca exista un consum redus de energie (comparativ cu alte solutii tehnice). Aceste caracteristici recomanda echipamentul pentru utilizarea in acele ateliere unde sunt prelucrate cantitati insemnate de material si unde termenele sunt foarte stranse.
  2. Masinile de taiat cu plasma sunt echipamente versatile, reusind sa se descurce exemplar, indiferent de tipul de metal ce urmeaza sa fie prelucrat. Astfel, se pot taia placi de grosimi variabile, realizate din aluminiu, otel (obisnuit, inoxidabil, carbon), cupru si alte materiale metalice. Datorita posibilitatii de a controla intensitatea arcului de plasma temperatura poate fi adaptata in functie de necesitati, ceea ce devine un avantaj evident.
  3. Masinile moderne de taiat cu plasma sunt dotate cu diverse functii ce eficientizeaza foarte mult munca. Un exemplu este dat de sistemul CNC (control numeric computerizat) ce asigura prelucrarea automata a metalului in functie de datele preluate de la un computer. In acest mod are loc o eficientizare a lucrarii din punct de vedere al timpului necesar si al preciziei maxime. Orice eroare umana este evitata.
  4. Precizia maxima a taierii cu plasma duce la reducerea pierderilor de material. Taierile computerizate pot fi realizate in asa fel incat sa se obtina maximum de material prelucrat dintr-o foaie metalica. Prin minimizarea cantitatii de deseuri are loc o reducere a costurilor ce poate fi foarte importanta, in special daca este vorba despre prelucrarea unor aliaje scumpe. Economii se fac si in ceea ce priveste necesarul de resurse umane, deoarece munca manuala este inlocuita cu simpla supervizare a echipamentului. 

In concluzie, in vederea atingerii unei eficiente maxime si a obtinerii posibilitatii prelucrarii unei game diverse de materiale atelierele de confectii metalice trebuie sa fie dotate cu masini de taiere cu plasma.

 

De interes:  Să nu uităm de cei care au plecat dintre noi!

Sursa foto: vigra.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.