Sute de elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița învață de câteva zile în incinta Universității „Eftimie Murgu”. Asta după ce Primăria a investit peste 300.000 de lei în reabilitarea sălilor de clasă. Între timp, în colegiul reșițean au început lucrările de reabilitare energetică.

Au început deja lucrările din cadrul proiectului „Reabilitare energetică a Colegiului Național «Traian Lalescu», Reșița, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, operațiunea B, Apel de proiecte nr. P.O.R./ 2016/ 3/ 3.2/B/1/7 REGIUNI” – valoare: 8,4 milioane de lei. Așa că elevii învață, începând de joi, 16 mai, în Corpul E al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Este vorba despre 16 clase de liceu și 8 clase de școală postliceală, plus 9 clase de gimnaziu care urmează să înceapă cursurile în toamnă în sălile nou reabilitate. În total, 849 de elevi.

CITEȘTE ȘI: 850 de elevi de la Colegiul „Traian Lalescu“ se mută la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reşiţa!

Pentru ca elevii să aibă condiții optime în noua locație, Primăria a investit inițial și în sălile de clasă ale universității. Este vorba de 328.393 de lei, direcționați spre lucrări de amenajare și igienizare la etajele II și III, care au durat circa 3 luni și jumătate, fiind efectuate în regie proprie de către Primăria Reșița. Clădirea este în administrarea universității, așa că intervențiile au fost posibile în urma încheierii unui contract de parteneriat.

De interes:  Un drum ucrainean din Neanderthal a fost mutat în Caraș-Severin!

CITEȘTE ȘI: Condiții ca la Oxford la „Traian Lalescu”. În 2020!

„Clasele fostului liceu 4 erau într-o stare destul de degradată, ca orice lucru pe care nu-l mai folosești. Această locație o vom folosi ca Jolie Jocker pentru mai multe instituții de învățământ pe care le vom reabilita sau moderniza în următorii 2-3 ani. Adică după ce terminăm cu «Traian Lalescu», foarte probabil să aducem și pe cei de la Tietz aici, e posibil să aducem și elevi de la Generală 2”, explică primarul Popa.

Un alt Jolie Jocker, cum îl numește Ioan Popa, ar putea fi pe viitor și Colegiul Tehnic Cărășean, din cartierul Govândari, atunci când vor începe lucrările la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Colegiul Economic al Banatului Montan sau școlile generale 7 și 8.

„Mulțumesc Primăriei Reșița la care am găsit toată înțelegerea din lume. Săptămâna trecută, o singură zi, cu aprobarea ISJ-ului, am făcut ore de dirigenție, ca să ajutăm la aranjarea claselor. Spațiile sunt generoase, clădirea este foarte bună, iar lucrările de reparații care s-au făcut chiar au schimbat fața acestei clădiri. Foarte important pentru mine este că nu avem de suferit, nu venim la școală în schimburi, ci ne menținem programul obișnuit”, a declarat Luminița Broască, directorul Colegiului Național „Traian Lalescu din Reșița.

De interes:  Vrei ca angajatii tai sa fie productivi? Alege un dozator de apa pentru a se hidrata in permanenta!

Gazdele mai tinerilor elevi de la „Traian Lalescu” nu pot decât să se bucure atât de investiția făcută de Primăria Reșița, cât și de aerul proaspăt simțit acum în complexul studențesc, în timpul pauzelor. Ba mai mult, pentru universitate „afacerea” cu Primăria este un mare plus, elevii de astăzi putând deveni studenții de mâine. „Ceea ce s-a discutat în urmă cu ceva timp ca o posibilă variantă, acum s-a concretizat. Colaborarea cu Primăria și cu mediul preuniversitar poate fi privită ca un etalon și ca un bun exemplu, demn de urmat. Sunt mai mult decât bucuros că, odată cu mutarea tinerilor de la Traian Lalescu aici și numărul de tineri și dinamica a ceea ce se întâmplă în incinta acestui campus va fi una crescută. Parteneriatul cu Primăria este de a primi în continuare și alți tineri din preuniversitarul reșițean, pe măsură ce unitățile de învățământ intră într-un proces de reabilitare”, a specificat prorectorul UEM, Cristian Chioncel.

De interes:  Căpitan nou la SCM Timișoara în sezonul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.