De ce haina de blană este din nou la modă

Elementele vestimentare din blană au fost de mult prezente în istoria noastră încă de la începutul civilizației umane. Diferite tipuri de blană indicau un statut social diferit. Căldura și rezistența oferite de blană au fost aspectele semnificative pe care niciun alt material nu le putea oferi în acele vremuri. Nici astăzi, oamenii care trăiesc în cele mai dure condiții meteorologice nu ar putea supraviețui fără hăini confecționate din blană.

În Europa, nurca, șinșila și hermina erau considerate un simbol al regalității. În unele societăți timpurii, blana avea o putere spirituală dacă era purtată de soldați sau vânători. În cele din urmă, blana a devenit un semn al stratificărilor sociale.

Pe măsură ce tehnologia s-a schimbat, au apărut noi producții avansate și au făcut blana disponibilă pentru mase. Oamenii au început să folosească blana la începutul anilor ’90, înainte ca mișcările pentru drepturile animalelor să înceapă să semnaleze că în spatele hainelor de blană se află acte de cruzime față de animale. 

Blana a devenit un articol de modă tabu de-a lungul anilor 90. Oamenii erau atacați pe străzi dacă purtau prea multă blană, dar acum blana și-a făcut din nou apariția pe podiumurile prezentărilor de modă.

Iată câteva motive pentru care hainele de blană sunt din nou la modă!

Blana este o necesitate

Industria modei a realizat că blana este tot ceea ce au nevoie oamenii pentru a supraviețui sezonului de iarnă fără a se îmbrăca în haine demodate.

Când aerul rece de iarnă te obligă să menții o temperatură corporală cât mai mare, iar temperaturile scad, o întrebare logică care ți-ar putea veni în minte ar fi: „Este haina mea suficient de călduroasă pentru a mă proteja de ger sau ar trebui să-mi iau una nouă?”

Modelele de top și designerii de modă care s-au opus folosirii blănurilor au trecut de acel tabu. În ultimii câțiva ani, a existat o creștere incredibilă a cererii hainelor de blană.

Blana exprimă o aură de eleganță și stil. 

Blana este rezistentă

Blana naturală este rezistentă. Spre deosebire de blana artificială, blana adevărată tinde să reziste mai mult, așa că aceste piese prețioase de blană sunt rareori aruncate.

De aceea, producția de haine din blană naturală s-a dublat în ultimul timp, ceea ce este grozav pentru oamenii pasionați de modă.

Simbol al luxului și al eleganței

Unul dintre principalele motive pentru care blana este din nou la modă este luxul pe care îl oferă. Dacă vorbim despre stil și eleganță, nimic nu se compară cu haine de blana pentru doamne, un obiect vestimentar cu care nu poți trece neobservată oriunde ai fi.

În ciuda tuturor controverselor care au loc, celebritățile de la Hollywood de la începutul anilor 1900 până în prezent, toate poartă blană. Este cam greu să îți imaginezi un fashion icon care să nu poarte o blană elegantă.

Nu se demodează

Haina de blana aproape că nu se demodează niciodată. Ea reprezintă o tendință în modă care rezistă de secole. Lucrul grozav legat hainele de blană este că, dacă îți cumperi una astăzi, poți să o porți foarte mult timp. Dacă este o piesă clasică, cel mai probabil va deveni o moștenire de familie.

De interes:  Ce rol joaca saliva in sanatatea orala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.