Cetățenii din orașul-stațiune Băile Herculane au constituit un comitet local, autorizat să denunțe actualul Guvern pentru continuarea distrugerii și jefuirii patrimoniului de o valoare inestimabilă!

Localnicii se implică tot mai activ în salvarea urbei, astfel că amenință cu ieșirea de sub administrația Guvernului. Anunță totodată inițierea unor strategii de salvare a ruinelor rămase în urma devastării stațiunii care a fost declarată de Casele Regale ale Europei, în secolul trecut, „perla stațiunilor europene”.

Conform informațiilor oferite de Ilie Cristescu, comitetul local este format din cetățenii orașului Băile Herculane, scopul fiind salvarea și protejarea patrimoniului, jefuit de toate guvernele și partidele de după 1990, acuzate de asociere cu grupări politice mafiote, care au subminat economia locală, au permis distrugerea și înstrăinarea bunurilor aparținătoare oamenilor muncii și zestrei naționale.

„Toate guvernele sunt acuzate de trădarea intereselor naționale și de complicitate la acțiuni contrare statutului inițial al stațiunii Băile Herclane. Comitetul este autorizat să denunțe actualul Guvern de continuarea distrugerii și jefuirii patrimoniului natural al stațiunii. Se trece imediat la blocarea drumului internațional care traversează orașul Herculane și sesizarea forurilor internaționale pentru atentat și furt calificat din avuția națională a României, țară aflată sub protecția jurisdicției europene. Comitetul instituit în regim de urgență cere inculparea și judecarea vinovaților, confiscarea averilor acumulate în urma fraudelor, interzicerea acestora de a mai administra societăți cu profil patrimonial sau de altă natură publică, redarea stațiunii circuitului oamenilor muncii și pensionarilor pentru tratamente sociale”, spune Prof. Univ. Dr. Ilie Cristescu, vicepreședinte al Uniunii Culturale a Românilor de Pretutindeni, cel care a condus 30 de ani stațiunea balneoclimaterică.

De interes:  Anvelope de vară pentru mașina ta

Inițiatorul mai adaugă că va urma dezvăluirea unor documente incendiare și sute de memorii și sesizări adresate instituțiilor statului, care nu au fost luate în seamă și au fost aruncate la gunoi.

Ziaristul și scriitorul Laurian Stănchescu, cel care-l sprijină pe Ilie Cristescu, ne-a precizat că miercuri, 26 iunie, a obținut o întâlnire la Guvern cu prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă, în vederea obținerii drepturilor postume ale lui Avram Iancu, încălcate intenționat de Guvernul României, întâlnire la care va expune motivele blocării Drumului European 70.

„În 8 septembrie îl celebrăm pe Avram Iancu, însă ca semn al dezaprobării față de măsurile Guvernului cu privire la Avram Iancu, erou al națiunii române, vom face un lanț uman și nu vom lăsa să treacă spre mormântul lui niciun politician. De asemenea, vom înainta d-nei Dăncilă un memorandum pe care dorim să-l semneze cu privire la recuperarea patrimoniului stațiunii Băile Herculane. Eu sunt, însă, sceptic că promisiunile prim-ministrului ne vor mai sensibiliza, astfel că rămâne stabilit că joi, 27 iunie, la Băile Berculane, vom bloca Drumul Național 6/E 70, ca măsură extremă, încercând să dăm un orizont internațional stațiunii. Va fi un cordon uman care, în port popular va prezenta portul și tradiția populară milenară prin dansuri populare. Drumul va rămâne blocat până când Viorica Dăncilă va semna acel memorandum”, ne-a precizat  Laurian Stănchescu.

De interes:  De ce merita sa cumperi un laptop 2 in 1

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.