Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei a trecut la cele veşnice noaptea trecută, la vârsta de 87 de ani. Vineri seara, Draga Olteanu Matei fusese transferată de la Spitalul din Piatra Neamţ la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iaşi. „Deşi echipa medicală din Spitalul Sf. Spiridon a făcut  toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte, la ora 02:11”, a declarat astăzi un medic al unităţii spitaliceşti.

Draga Olteanu Matei ajunsese vinerea trecută, în stare gravă, la Urgenţe, după ce a suferit o hemoragie digestivă. Actriţa a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratamentul pe care îl urmează, apoi a fost supusă unor investigaţii. După ce a fost stabilizată, Draga Olteanu Matei a fost sedată şi internată la Terapia Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a unităţii medicale. Din păcate, îndrăgita vedetă a pierdut lupta pentru viaţă.

Figură marcantă a cinematografiei și teatrului din România, Draga Olteanu Matei lasă în urma ei o istorie ce se întinde pe o perioadă de 55 de ani. Născută la Bucureşti pe 24 octombrie 1933, ea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii şi telespectatorii din România, interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

De interes:  Se circulă cu greutate spre Bocșa! Atenție la drum! – BANAT

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamţ, unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleş a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

foto: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.