Dirofilarioza la câini poate fi prevenită și tratată la Nord Vet în Suceava – iată tot ce trebuie să știi

Dirofilarioza la câini mai este denumită în popor ca viermele inimii și este o boală ce pune serios în pericol viața prietenului tău necuvântător, în cazul în care este netratată.

Dacă animalul tău de companie suferă de dirofilarioză, trebuie să știi că este infectat cu un parazit cu numele de Dirofilaria immitis, vierme cunoscut sub denumirea de viermele inimii. Boala este cu atât mai severă cu cât numărul viermilor este mai mare. Hai să vedem ce trebuie să știi despre această boală nemiloasă.

Cum apare dirofilarioza la câini?

Viermii inimii sunt răspândiți în corpul cățelului prin înțepătura de țânțar. Larvele inactive migrează prin corpul câinelui până la inimă și vasele de sânge ale plămânilor. Acest proces durează aproximativ 6 luni.

Simptomele dirofilariozei

Cele mai comune simptome ale dirofilariozei sunt tusea uscată, convulsiile, dar și lipsa rezistenței la efort. Atenție! Simptomele variază în general în funcție de severitatea infecției, de aceea este bine să știi că boala se împarte în 4 clase de severitate.

  • Clasa 1
De interes:  Cu titulari absenți, SCM Poli a câștigat pentru orgoliul propriu cu CSM București. Ce spun antrenorii la finalul grupei din play-off

Câinii sunt de obicei asimptomatici, deci nu prezintă semne vizibile de boală.

  • Clasa 2

Câinii prezintă de obicei tuse uscată și lipsa rezistenței la efort.

  • Clasa 3

Condiția fizică a câinelui este din ce în ce mai proastă, iar de multe ori slăbește. Apar dificultățile de respirație, combinate cu acumularea de lichid în cavitatea abdominală.

  • Clasa 4

Vorbim de cel mai sever stadiu, în care nu se mai poate face nimic pentru câine. Numărul foarte mare de viermi ai inimii blochează fluxul de sânge către inimă.

Cum este diagnosticată dirofilariozei

Este necesar să te prezinți la cabinetul veterinar din orașul tău. Un cabinet veterinar Suceava extrem de renumit este Nord Vet, la care te poți prezenta oricând pentru consult.

Veterinarul de la Nord Vet va efectua un test rapid de sânge. Dacă acesta iese pozitiv, câinelui i se vor face teste complete de sânge, urină, dar și radiografii toracice. Pe baza lor, medicul veterinar va întocmi un plan de tratament.

De interes:  5 produse care pot spori siguranta unei locuinte

Atenție! Cu cât mai repede începi tratamentul dirofilariozei, cu atât mai mare sunt șansele de recuperare. Adresează-te rapid medicilor de la Nord Vet dacă ești din Suceava.

Cum se tratează dirofilarioza?

Tratamentul dirofilariozei este unul extrem de personalizat, adaptat de la caz la caz, în funcție de clasa de severitate.

Tratamentul începe cu etapa de stabilizare și continuă cu medicamentația care va omorî paraziții. Există și cazuri în care medicii veterinari recomandată spitalizarea.

Pe toată perioada tratamentului, dar și înainte și după tratament, câinele trebuie să depună efort fizic minim! Ai în vedere acest lucru!

Cum previi dirofilarioza la câini?

Există medicamente de prevenție care se administrează lunar sub prescripția medicului veterinar. Înainte de a începe medicamentația, câinele va fi testat pentru viermii inimii.

Chiar dacă medicamentația nu este 100% sigură, ea este o metodă bună de a evita complicațiile aferente bolii.

Prezintă-te de urgență la Nord Vet, cabinet veterinar Suceava, dacă suspectezi că prietenul tău se confruntă cu această infecție sau fă un control de rutină. Detalii despre programul de funcționare găsești pe nordvet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.