În prezent, implantul dentar fast & fixed se numără printre cele mai populare opțiuni de înlocuire a dinților lipsă. Pacienții care doresc o soluție imediată pentru dinții pe care i-au pierdut optează pentru implantul dentar fast & fixed care se realizează în doar o singură zi. Pe lângă faptul că oferă rezultate pe loc, acest tip de implant mai oferă foarte multe alte beneficii care susțin o bună stare de sănătate orală, un aspect estetic îmbunătățit și revenirea la stilul obișnuit de viață.

Care sunt beneficiile pe care le oferă implantul fast & fixed?

Implantul dentar fast & fixed elimină sensibilitatea la cald și la rece, reduce disconfortul pacientului, elimină nevoia de grefe osoase și nu implică intervenție chirurgicală invazivă cu lambou parodontal. De asemenea, există mai puține complicații, tratamentul este mai accesibil și în ceea ce privește îngrijirea pe termen lung și, un alt aspect foarte important, este o soluție permanentă care durează toată viață. În urma unei singure vizite la cabinetul medicului stomatolog, obțineți rezultate superioare, vă puteți întoarce la stilul obișnuit de viață și recuperarea este mai rapidă, adică vă recuperați în aceeași zi, existând totuși riscul să simțiți un foarte mic disconfort în zilele următoare.

De interes:  De ce este important să stăm corect când lucrăm la birou?

Ce trebuie să faceți după plasarea implantului fast & fixed?

Spre deosebire de alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă, acest implant dentar fast & fixed prezintă riscuri minime. Cea mai mare preocupare cu orice procedură de implant este osteointegrarea. Cuvântul este derivat din termenii greci și latini care înseamnă „os” și „a face întreg”. Osteointegrarea este procesul natural de fuziune a implanturilor cu osul maxilar. Acest proces poate dura trei până la șase luni pentru a fuziona complet. Chiar dacă dinții sunt atașați imediat, succesul depinde de fuziunea corectă a implantului cu osul. Cea mai mică schimbare poate duce la complicații în procesul de vindecare. Corpul va topi suprafața de titan a fiecărui implant cu osul din jur. Implanturile trebuie plasate într-un mod specific pentru a se menține stabile și nemișcate pe tot parcursul procesului de vindecare. Implantul dentar fast & fixed oferă rezultate instantanee, dar osteointegrarea trebuie să aibă loc pentru ca procedura să aibă succes pe termen lung. Fuziunea permanentă la maxilar va necesita timp.

De interes:  Servicii de mutare, depozitare și debarasare mobilă

Pe parcursul procesului de osteointegrare, pacienții sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile primite de la medicul stomatolog. În majoritatea cazurilor, pacienții sunt sfătuiți să opteze pentru alimente mai moi în timpul procesului de osteointegrare. Mușcarea din alimente dure poate determina deplasarea implanturilor și ar trebui evitată până când recuperarea și fuziunea sunt complete. Fumatul este, de asemenea, un prejudiciu pentru vindecare, motiv pentru care pacienții sunt încurajați să pună capăt acestui obicei măcar în perioada de recuperare. Când implanturile sunt lăsate să fuzioneze corect, nu va exista nicio alunecare sau mișcare a punții sau a dinților individuali.

Cu alte cuvinte, pacientul este în mare măsură responsabil pentru cât de bine are loc osteointegrarea. Rezultatele permanente ale implantului fast & fixed depind de răbdarea pacientului și de grija pe care o acordă mai ales în timpul perioadei de recuperare. Nerespectarea acestor sfaturi poate duce la deplasarea implanturilor, care provoacă o potrivire mai puțin confortabilă sau complicații mai severe.

De interes:  5 motive să vizitați Monaco chiar acum

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.