Timișoara Saracens a pierdut barajul cu rușii de la Enisei STM, jucat în dublă manșă, cu miza jocul în grupele Challenge Cup din toamnă. După un succes cu 20-18 acasă, în Rusia, bănățenii au pierdut cu 40-32. Acest lucru înseamnă că, din toamnă, campioana României din acest sezon, indiferent cine va fi ea, va juca în grupele Continental Shield, a treia competiție valorică europeană intercluburi. De altfel, istoria s-a repetat cu barajul de anul trecut, doar că nemții de la Heidelberg au fost descalificați din cauză că aveau același patron cu Stade Francais.

Cele două echipe au început să puncteze în meciul de la Krasnoyark prin lovituri de pedeapsă, marcate de Samoa, pentru Timișoara, repectiv Gaisin, pentru ruși. Meșki a dat primul eseu al partidei, rămas netransformat pentru gazde. Luke Samoa a redus din diferență în urma unei lovituri de pedeapsă, după care Vlăduț Popa a dat primul eseu și pentru vizitatori. Cu transformarea aceluiași Samoa, românii au preluat conducerea la scorul de 13-8. A fost rândul lui Gaisin să reducă din diferența printr-o penalitate, însă timișorenii au dat un nou eseu, al lui Shennan, transformat de Samoa. Până la pauză, Enisei a dat un alt eseu netransformat, al lui Baranovs, astfel că la pauză s-a intrat cu 16-20.

De interes:  Se redeschid porţile restaurantelor! Câţi vom putea sta la o masă?

În repriza secundă, Enisei a dat un alt eseu, al lui Krotov, transformat de Gaisin. Timișoara a revenit la conducere cu 25-23 după un eseu al lui Manumua, rămas netransformat. Vlăduț Zaharia a ajuns și el în terenul de țintă al rușilor, cu un eseu transformat de același Samoa, iar diferența a ajuns la 32-23. Finalul meciului a aparținut însă 100% gazdelor. Mai întâi, Temnov a dat un eseu, transformat, iar apoi, și Kotonov a ajuns în terenul de țintă al timișorenilor. „Bomboana de pe colivă” a fost o altă lovitură de pedeapsă a lui Gaisin.

Timișoara Saracens revine la jocurile din campionat, iar săptămâna viitoare va primi vizita celor de la Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.