Sunt deja două decenii de când ADR Vest contribuie decisiv la dezvoltarea regiunii, în urma celor 2.700 de proiecte depuse și peste 1.600 contractate prin programele europene și naționale gestionate de agenție realizându-se în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara investiții în valoare de peste 1 miliard de euro! Totodată au apărut peste 10.000 de noi locuri de muncă!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a marcat săptămâna aceasta, la Timișoara, 20 de ani de la înființare, la eveniment fiind prezenți reprezentanții Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, președinții Consiliilor Județene Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, primari de municipii, orașe și comune, parteneri activi din zona publică, din educație și din mediul privat.

Directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, a prezentat un bilanț care a ridicat imediat o întrebare: oare unde ar fi fost astăzi Regiunea Vest dacă n-ar fi existat această structură care nu a făcut altceva decât să dechidă larg ușile administrațiilor publice locale sau județene către fondurile europe?! „În multe cazuri, un proiect finanțat prin noi este cât bugetul de investiții al unui oraș sau chiar de câteva ori mai mare, și asta doar printr-un singur proiect. Am învățat să colaborăm, politic cu tehnic, regional cu local, public cu privat, fără conflicte, fără patimi, fără agende ascunse, și am început să înțelegem că tot ce facem împreună este pentru noi, este durabil și trebuie făcut bine, de cea mai bună calitate. Astăzi, acest sistem are nevoie să evolueze (…) Avem nevoie să planificam corect și adaptat nevoilor noastre, avem nevoie să creștem ritmul, să ne dezvoltăm în ritmul lumii moderne”, a subliniat Maxim.

De interes:  Un deceniu de Rocker’s Challenge sărbătorit la Gârnic

Prin proiecte derulate în parteneriat cu ADR Vest s-au modernizat până acum mai bine de 700 de kilometri de drumuri județene, străzi orășenești și șosele de centură, au fost reabilitate termic peste 250 de blocuri, s-au renovat și dotat 35 de centre sociale, 65 de școli și 20 de ambulatorii.

Pentru zona de business s-au creat peste 20 de structuri de sprijin create, iar la ora actuală multe alte proiecte se află în implementare sau în evaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.