Senatorul PSD Ionuț Chisăliță șterge pe jos cu Waldemar Murgu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Reșița!

„Avem un spital, dar avem și un manager. Ce facem cu el?! Nu cu spitalul, ci cu managerul. Am primit de la Ministerul Sănătății o informare prin care ne «anunță» că suntem pe primul loc în topul datoriilor! Și continuă…. Mulți ar spune să ne spălăm cu el pe cap, să ni-l asumăm. Domnul recepționer, pardon, «mana-zer» de lapte și de alte brânzeturi, nu este membru al partidului nostru și, vorbind de sănătate, nu cred că este importantă apartenența politică. Tu, manager, trebuie să-l pui pe roate. Or, Spitalul Județean din Reșița se scufundă!”, a precizat parlamentarul înainte de a exemplica probleme descoperite în mandatul lui Murgu.

Chisăliță știe că angajații spitalului sunt nemulțumiți de tăierea sporurilor salariale. A aflat că medicii și asistenții de la Urgențe muncesc cu bagajul emoțional plin de înjurături. Pentru că nu mai au pe ce pune mâna, din punct de vedere medical! Avertizează totodată că medicamente de primă necesitate nu sunt în unitatea spitalicească din Reșița. „Trimiți aparținătorii să cumpere rețete ce, în mod normal, ar trebui să se găsească în rezerva unității de primiri. Același lucru se întâmplă și pe saloanele spitalului, pe secțiile acestuia. Iarna trecută, noaptea se oprea căldura, pentru economie. Acum, doctorii cumpără neoane, tot pentru economisirea bugetului, că, nu-i așa, pe întuneric nu poți consulta. Și dacă domnul cu laptele nu cumpără, te uiți tu, doctor de două, trei mii de euro pe lună, la un bec? Ce vreau să vă spun. Sunt senator de Caraș-Severin.  Nu pot tolera maxima incompetență a domnului «manager». Ca să nu mai vorbesc de refuzul domnului «manager» de a acorda voucherele de vacanță pe motiv că sunt «pomană»! Deși ele sunt un drept acordat de Guvern!”, a declarat senatorul Chisăliță.

De interes:  Promisiuni! De la premier, pentru mediul de afaceri!

Parlamentarul social-democrat admite că sistemul de sănătate este plin de probleme, recunoaște că sistemul este subfinanțat, dar dă în același timp exemplele managerilor altor spitale din județ, cum ar fi cele din Oravița, Moldova Nouă sau Caransebeș. „O astfel de «personalitate» a reușit prin aroganța cu care tratează personalul spitalului, cât și prin incompetență să fie urât de toată lumea! Din câte am înțeles «mana-zerul» nostru s-a înscris la concursul de manager al Spitalului Județean.  Cică «el este susținut»…. Mă întreb, de cine!? Nu cred că un astfel de personaj care s-a remarcat doar prin «performanța» de a aduce Spitalul Județean în topul datornicilor, chiar pe primul loc, poate fi «ajutat» să ia examenul! Nu poate un astfel de om care nu cunoaște sistemul de sănătate și nici nu-l înțelege să conducă Spitalul Județean!”, a mai spus Chisăliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.