Vopsirea este procesul tehnologic prin care un obiect, indiferent de dimensiune sau materialul din care este confectionat este vopsit pentru a putea fi utilizat. Progresul tehnologic isi face simtita prezenta si in acest domeniu de activitate. Daca in urma cu cativa ani, vopsirea clasica era solutia la care apelau toate firmele care se ocupau cu procesul de vopsire, in momentul de fata aceasta a fost inlocuita de vopsirea in camp electrostatic. Aceasta noua metoda de vopsire ofera avantaje mult mai importante decat vopsirea conventionala motiv pentru care este preferata de catre toti cei care au nevoie de acest serviciu.

Ce este vopsirea in camp electrostatic?

Inainte de a-ti prezenta care sunt motivele pentru care vopsirea in camp electrostatic este o varianta mult mai buna decat vopsirea conventionala trebuie sa stii ce presupune procesul de vopsire in camp electrostatic.

Vopsirea in camp electrostatic este un proces de vopsire care consta in utilizarea unei pulbere fine care curge printr-un mecanism de pulverizare, adera electrostatic la substrat, dupa care suprafata peste care s-a aplicat pulberea este introdusa in cuptoare de incalzire pentru a se putea forma invelisul de vopsea.

De interes:  Ghid de Promovare prin Facebook Ads

Motive pentru care sa alegi vopsire electrostatica

Exista multe motive pentru care vopsirea in camp electrostatic este o alegere mult mai buna decat vopsirea conventionala, cateva dintre cele mai importante avantaje fiind urmatoarele:

  • Obiectele vopsite cu ajutorul acestui proces de vopsire prezinta o rezistenta mult mai buna in fata zgarieturilor sau loviturilor care pot aparea in timpul utilizarii obiectului vopsit. De asemenea, vopsirea in camp electrostatic rezista mult mai bine in fata intemperiilor oferite de catre conditiile meteorologice.
  • Fenomenul de exfoliere nu are loc in cazul apelarii la vopsirea in camp electrostatic. Acest avantaj este foarte important avand in vedere ca exfolierea este un fenomen foarte popular printre obiectele vopsite conventional.
  • Vopsirea este uniforma si nu apar diferente intre vopsirea orizontala si cea verticala. Acest avantaj se datoreaza faptului ca in timpul vopsirii in camp electrostatic, vopseaua nu curge si nu au loc acumulari de vopsea.
  • Se poate obtine o combinatie de culori si efecte diverse utilizand un singur strat de vopsea. Acest lucru nu este posibil in cazul in care se apeleaza la vopsirea clasica.
  • Pulberea care este pulverizata in exces poate fi reciclata si utilizata in cadrul aceluiasi proces de vopsire.
  • Acest proces de vopsire poate fi utilizat in multe domenii de activitate.
  • Pentru ca in timpul procesului de vopsire electrostatica nu sunt utilizati solventi, procesul de vopsire in camp electrostatic este un procedeu prietenos cu mediul inconjurator.
De interes:  4 soluții contabile pentru orice fel de business

Concluzii

Tehnologia a avansat foarte mult, acest lucru putand fi observat in toate domeniile de activitate. Vopsitorie metale si vopsirea in camp electrostatic si taiere laser sunt unele dintre rezultatele progresului tehnologic. Dupa cum bine poti intelege si din cadrul acestui articol, vopsirea in camp electrostatic ofera multe avantaje motiv pentru care este alegerea ideala pe care trebuie sa o faci atunci cand ai nevoie de procesul de vopsire. De ce sa mai apelezi la vopsirea conventionala cand ai la indemana cea mai performanta optiune pentru vopsire, si anume vopsirea electrostatica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.