Peleții sunt produși din lemn prin deshidratare și comprimare. Ei pot atinge până la dublul densității energetice a lemnului proaspăt. Procesul obținerii peleților presupune, în primul rând, uscarea rumegușului rezultat în urma prelucrării lemnului. Ulterior, rumegușul este amestecat cu un liant și supus presării și tăierii cu aparate specializate.

Prin urmare, pentru a începe o afacere în fabricarea peleților, ai nevoie de utilaje profesionale de prelucrare lemn. Furnizorii specializați te pot ajuta cu o linie peleti. În plus, o firmă de încredere poate veni în ajutorul tău cu recomandări, mentenanță și alte facilități.

Utilajele de producție pot fi costisitoare, însă avantajele acestui combustibil sunt demne de luat în seamă și te vor ajuta să înțelegi profitabilitatea acestui business. Iată câteva dintre aceste avantaje ale folosirii peleților pe post de combustibil:

 

Sursă de energie ecologică

Peleții sunt o alternativă sustenabilă, foarte căutată în ultima perioadă. Oamenii doresc protejarea mediului și investesc în variante sustenabile. Emisiile de CO2 sunt reduse și la fel și producerea de cenușă, care poate fi folosită, ulterior, ca îngrășământ natural.

 

Randamentul arderii

Randamentul arderii peleților este mai mare în comparație cu arderea lemnului. Cu alte cuvinte, sistemele de încălzire care folosesc peleți pe post de combustibil generează mai multă căldură. Clienții vor beneficia de aceeași căldură produsă prin utilizarea gazului natural sau electricității.

De interes:  12 filme pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

 

Costuri reduse

Deși arderea peleților generează multă căldură, costurile acestora nu sunt ridicate. Clienții beneficiază de căldură la un preț mic, iar acest lucru este de dorit. În plus, costul peleților nu este determinat de schimbările la nivel mondial, așa cum se întâmplă cu gazul natural sau electricitatea.

Clienții vor dori să achiziționeze sisteme de încălzire pe bază de peleți, fapt îmbucurător pentru producătorii de peleți.

 

Ocuparea spațiului

Peleții sunt destul de ușor de depozitat și nu ocupă mult spații datorită dimensiunilor reduse, spre deosebire de lemn sau cărbune. Clienții nu au nevoie de un spațiu mare de depozitate. De asemenea, nici tu, în calitate de producător, nu ai nevoie de un depozit prea mare pentru aceștia.

 

Ușurință în utilizare

Peleții nu presupun tăiere sau alte proceduri înainte de a fi introduși în sistemul de încălzire. Confortul este cuvântul-cheie care îi caracterizează. Și cine nu și-ar dori acest confort?

De interes:  Primăria Moldova Nouă, în rolul iepurașului

Totodată, sunt ușor de utilizat. Peleții ard destul de curat, fără să producă multă cenușă, iar fumul este aproape insesizabil. De aceea, sobele pe bază de peleți nu au nevoie de un coș de fum inserat în zid, fiind compacte și ușor de așezat în designul casei.

 

Așadar, peleții sunt o alternativă de luat în seamă pentru combustibilii clasici. Au o putere calorică mare, costurile lor sunt reduse și sunt ușor de depozitat și utilizat. Toate aceste avantaje îi face să fie tot mai căutați de către clienții care își doresc o casă încălzită fără prea mult efort sau cheltuieli. Prin urmare, cererea este tot mai mare și merită să investești în producerea peleților.

Desigur, trebuie să iei în calcul toate aspectele atunci când îți deschizi o afacere: actele necesare, spațiul unde vei avea depozitul, personalul, utilajele. Fiecare dintre acestea implică o serie de costuri pentru care este recomandat să îți pregătești un buget realist și să îți organizezi un calendar. Cu cât vei fi mai organizat la început, cu atât lucrurile vor evolua mai plăcut.

De interes:  Reșițenii iubitori de folclor sunt invitați la spectacol! – BANAT

Poate cel mai importat aspect în organizarea afacerii tale este găsirea utilajelor potrivite. Acestea vor determina cât și cum produci peleții. Probabil vei avea nevoie de presa peleti, tocător (vertical sau orizontal), uscător ș.a.m.d. Caută un furnizor care te poate ajuta cu o ofertă adaptată bugetului tău. Un bun raport calitate-preț este criteriul de care vei avea nevoie când alegi utilajele de producție.

Îți recomandăm să cauți un furnizor care să te ajute cu mai mult decât utilaje profesionale de înaltă calitate. Ai nevoie de un partener care să te sfătuiască și să se ocupe de buna funcționare a utilajelor. Astfel, tu vei economisi timp și resurse materiale importante.

Peleții sunt un bun înlocuitor pentru ceilalți combustibili, iar acest lucru îi face tot mai căutați în rândul clienților. Pentru o cerere mare, oferta trebuie să fie pe măsură. Așa că organizează-ți un plan de afaceri, caută furnizorul potrivit pentru utilajele de producție și dezvoltă-ți un nou business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.