Automobilele reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace prin care societatea noastra a evoluat. Acestea sunt extrem de utile atunci cand functioneaza, ofera mobilitate si fac distantele sa para mult mai scurte. Din pacate, genereaza si probleme, una dintre ele fiind lipsa spatiului pentru parcare. Este adevarat ca exista multe spatii perene in care poate fi lasata masina, insa multe dintre ele sunt greu accesibile sau periculoase.

Un spatiu de parcare trebuie sa fie accesibil in conditii de siguranta in orice perioada a anului, trebuie sa fie bine marcat ( daca este destinat mai multor masini ) si sa fie rezistent.

Este motivul pentru care foarte multe administratii de orase si foarte multi privati aleg servicii de asfaltare parcare. La fel ca si masina, asfaltul a contribuit la randul sau la evolutia intregii noastre societati, oferind un mediu optim pentru rularea vehiculelor, care rezista in timp, este confortabil si este ieftin.

Care sunt caracteristicile asfaltului in parcari?

Asfaltul se remarca prin caracteristici deosebite si printr-o serie de avantaje:

  • Este compus dintr-o mixtura flexibila, care se muleaza foarte bine pe sol;
  • Adera foarte bine la suprafetele pe care este pus;
  • Se poate turna foarte usor, mai ales in conditiile in care in ultimiiani au aparut o multime de utilaje mecanizate;
  • Spre deosebire de beton sau de alte solutii de pavare, poate fi folosit si acolo unde sunt unghiuri dificile sau curbe.
De interes:  Cât durează şi ce presupune instalarea unei centrale termice pe gaz?

Odata ce a fost pus in opera, asfaltul face foarte bine fata temperaturilor extreme ( atat scazute, cat si ridicate), poate sa fie reparat cu usurinta atunci cand se strica, nu necesita costuri foarte mari pentru intretinerea pe termen lung si arata foarte bine.

Asfaltarea se poate face atat mecanizat, ceea ce este o solutie justificata in cadrul unor asfaltari pe suprafete mari ( parcari ale supermarketurilor, parcari ale altor locatii publice, etc), cat si manual, ceea ce este mult mai atractiv in cazul parcarilor rezidentiale, in care nu este nevoie de mai mult de cateva locuri de parcare.

Indiferent care este varianta de asfaltare aleasa, pentru a putea fi exploatat corect, asfaltul trebuie sa fie turnat in anumite conditii de temperatura si sa tina cont de o serie de reguli, pe care profesionistii in asfaltari le stiu foarte bine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.