Alege cu atenție serviciile funerare când îți moare cineva cineva drag

Când o persoană iubită trece dincolo și ești depășit de durere, poate fi dificil să te gândești chiar și  la planificarea unei înmormântări. Stresul suplimentar al costurilor funerare neașteptate nu ajută, mai ales atunci când aceste costuri îți întind bugetul dincolo de limita suportabilității Din fericire, există soluții la îndemână pentru tine și familia ta.

Chiar așa! Există acum și firme ce oferă servicii funerare non stop la costuri rezonabile sau chiar gratis pentru pensionari, pe baza cuponului de pensie.

Dar nu trebuie să cumperi neapărat un pachet complet. Nu ai nicio obligație în acest sens. Poți, evident, ca să achiziționezi un pachet cu bunuri și servicii legate de înmormântare, dar la fel de bine și ca să cumperi diverse articole funerare separat. De exemplu, nu trebuie să cumperi un sicriu de înmormântare dacă nu dorești, îl poți achiziționa mia nou chiar și online.

Pierderea persoanei dragi este o experiență universală, dar procesul de procesare a durerii în cazul fiecăruia este unic și nu există o abordare unică.

Dacă mergi la o firmă de pompe funebre, cere-le o listă generală de prețuri pe care să o analizezi dacă e posibil cu atenție. Și dacă prețurile la anumite produse nu sunt incluse în această listă – cere-le expres. Multe case funerare mențin liste de prețuri separate pentru cosciuge și urne, care pot include opțiuni cu prețuri mai mici, care nu sunt întotdeauna afișate.

Eventual verifică online prețurile și la alte firme cu același profil, nu te opri la una singură. Așa vei putea economisi bani. Știm cu toții cât de stresante pot fi aceste situații groaznice în care persoane dragi nouă mor. Totuși, dacă gândești un pic lucid și o să ai starea de spirit ca să poți compara costurile de înmormântare de la cel puțin două case funerare, vei putea economisi  ușor sute, dacă nu chiar mii de lei.

Rezistă presiunii de a cumpăra bunuri și servicii pe care nu le dorești sau de care nu ai cu adevărat nevoie, chiar dacă în acel moment par atractive.

Pierderea unei persoane dragi nu este niciodată o provocare de viață ușoară și nimeni nu ar trebui să suporte stresul suplimentar de a se lupta pentru a plăti niște costuri de înmormântare exagerat de mari.

Pentru o persoană obișnuită care a venit dintr-un alt oraș, poate părea că există un număr foarte mare de firme ce oferă servicii funerare în București sau în alte orașe mari din țara noastră. Cu toate acestea, este doar o iluzie cauzată de faptul că acest tip de firme există aproape pe fiecare stradă principală. Având în vedere numărul de firme funerare raportat la numărul de locuitori, el nu diferă foarte mult de media din întreaga țară. Adică nu e suficient de mare. Cel puțin deocamdată.

De interes:  Stiluri de design interior pentru bucătărie: care ți se potrivește?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.