Persoanele care vor să amaneteze un obiect din aur pentru că au nevoie urgentă de bani, pot oricând să apeleze la agenția TEZAUR. Având nevoie doar de actul de identitate și o garanție din aur, orice persoană poate să obțină bani instant, nefiind necesare alte proceduri sau documente de întocmit.

În momentele de criză financiară, foarte mulți oameni se îndreaptă către soluția amanetării bunurilor, prin prisma avantajelor pe care aceasta le oferă.

Se estimează că în fiecare an, un amanet obișnuit din România înregistrează aproximativ un milion de tranzacții atât din mediul online, cât și din cel offline. Aceste statistici dovedesc frecvența folosirii amanetelor în prezent. 

Numeroși oameni consideră că amanetarea obiectelor este o variantă mult mai rentabilă prin intermediul căreia se obține rapid o sumă de bani. 

Amanetarea sau vânzarea bunurilor: care este cea mai avantajoasă metodă?

În momentul amanetării unui bun, proprietarul acestuia renunță doar temporar la el, în schimbul unui împrumut de bani. După ce respectiva persoană strânge banii necesari, își poate recupera obiectul amanetat, plătind bineînțeles și comisionul stabilit inițial de casa de amanet. 

În momentul vânzării unui articol, proprietarul acestuia nu-l mai poate recupera. Odată ce este vândut, intră imediat în posesia cumpărătorului. Astfel că, dacă este vorba de un obiect important, cu valoare sentimentală, cel mai indicată alegere ar fi amanetarea.

Beneficiile pe care le oferă amanetarea obiectelor

Există mai multe motive pentru care o persoană alege să amaneteze un articol în detrimentul vânzării. Principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor aleg această variantă este că îl pot recupera ulterior. Datorită acestui beneficiu, multe persoane consideră că acțiunea de a amaneta este mult mai viabilă, mai ales în contextul în care își doresc ca în viitor să reintre în posesia respectivului articol.

În al doilea rând, amanetarea unui obiect este un procedeu care decurge într-o manieră rapidă, oferindu-i, astfel, proprietarului posibilitatea de a obține o sumă de bani într-un moment de urgență. 

Chiar dacă sunt întârzieri în legătură cu plata împrumutului de la amanet, bunurile oferite drept garanție sunt păstrate în cele mai bune condiții.

Beneficiile vânzării de articole la o casă de amanet

Multe persoane aleg și opțiunea de a vinde articole la o agenție de amanet. În urma evaluării gratuite a obiectelor din aur, proprietarul acestora primește imediat suma de bani aferentă. Astfel, dacă proprietarul nu se simte atras din punct de vedere emoțional de acele articole poate să apeleze la această variantă.

În concluzie, persoanele care au nevoie urgentă de o sumă de bani pot să apeleze la varianta amanetării bijuteriilor din metale prețioase, ceasurilor sau altor obiecte de valoare, beneficiind de posibilitatea de a le recupera într-o perioadă scurtă de timp.

De interes:  5 echipamente și scule care nu ar trebui să-ți lipsească dacă stai la curte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.