Daniela Dorina Teleagă – Consiliul Local Dumbrăvița (P)

Mă  numesc Daniela-Dorina Teleagă, am 32 de ani, sunt căsătorită și sunt mama unui băiețel de 4 ani. Am absolvit Facultatea de Științe  Politice în cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care am urmat un Master în Managementul Resurselor Umane.

Pasiunea mea este interacțiunea cu oamenii, iar calitatea care mă definește este capacitatea de a rezolva probleme. Din acest motiv, sunt mândră să fiu pe lista candidaților pentru Consiliul Local Dumbrăvița, din partea Alianței USR-PLUS. Consider că este o mare provocare, dar în același timp și o mare responsabilitate față de cetățenii acestei comune.

În ultimii ani, Dumbrăvița a cunoscut o extindere accelerată, pe care actuala administrație nu a reușit să o gestioneze eficient. Îmi doresc ca, alături de colegii mei, să schimbăm acest lucru.

Educația

În România fiinanțarea educației nu se ridică la cotele impuse de Uniunea Europeană. Acest lucru este evident dacă luăm în calcul lipsa grădinițelor, a creșelor dar și condițiile în care se desfășoară procesul educațional.

De interes:  Radu Vlădescu - Consilier Local Dumbrăvița

În Dumbrăvița avem mare nevoie de creșe, grădinițe și școli, datorită populației tinere predominante în comuna noastră și a creșterii demografice. Avem nevoie de un sistem educațional modern, de spații de recreere, locuri de joacă și spații pentru desfășurare activităților sportive. Pe baza unui plan gândit pe termen lung, dorim să accesăm fonduri europene pentru construcția și dotarea cu echipamente moderne a școlilor și grădinițelor.

Mediul

Într-o comună în care există un număr foarte mare de practicanți ai mișcării în aer liber – pe jos sau pe bicicletă, trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea condițiilor de mediu. Dorim un mediu curat si sigur, fără deșeuri aruncate pe câmpuri, fără praf și desigur, fără ambrozie, o plantă cu potențial alergic ridicat.

Un mediu sănătos este un drept al fiecăruia dintre cetățenii comunei. Noi luăm în serios protecția mediului și înțelegem că acest drept trebuie apărat. De aceea, ca parte a administrației publice, voi sprijini implementarea celor mai riguroase măsuri, aplicarea lor fără excepții și sancționarea promptă a derapajelor.

De interes:  Directorul adjunct demisionar de la Transal, ofertat de primarul Borcean cu o funcție care nu există! Mihai Minea îl amenință pe viceprimarul Isac cu plângere penală

Administrația Locală

Calitatea serviciilor publice reprezintă  un bun indicator pentru  funcționarea   unei comune. Atunci când vorbim despre comune cu un număr mare de locuitori, cum este cazul Dumbrăviței, procesul de administrare nu este unul facil. Din acest motiv, serviciile publice, raportul funcționar-cetățean, problemele apărute și soluțiile pentru rezolvarea lor, trebuie să fie gândite într-un sistem integrat și dinamic.

Cultura și sprijinirea producătorilor locali

În fiecare an, în Dumbrăvița au loc o serie de  evenimente organizate  de Primărie . Aceste evenimente  sunt puține și  insuficient promovate. Ne dorim sprijinirea tradiției și culturii noastre.

În ultima perioadă asistăm la o degenerare a calității evenimentelor, atât la nivelul numărului de  producători locali care sunt invitați să participe, cât și sub aspectul calității și diversității produselor oferite. Evenimentele au devenit repetitive și nu oferă experiențe diversificate. Dorim să schimbăm acest lucru, deoarece considerăm că evenimentele locale pot și trebuie să ofere, pe lângă o gamă largă de produse clasice de consum, și un prilej de cunoaștere a culturii și tradiției locale. Un alt aspect pe care dorim să-l stimulăm este consumul de alimente sănătoase, iar în acest sens cred ca este absolut necesar să cooptăm producătorii locali precum și pe cei din împrejurimi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.