Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, europarlamentar și lider al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, s-a aflat vineri, 11 septembrie, în Timișoara și Pădureni, unde a vorbit despre oportunitatea cetățenilor de a decupla de la butoanele administrației politicienii din partidele vechi și acoliții lor care de 30 de ani frânează modernizarea țării.  

 

Conferința de presă de la amfiteatrul din Parcul Copiilor i-a avut invitați pe Raul Olajos (copreședinte USR PLUS Timiș și candidat la CJ Timiș), Cristian Moș (copreședinte USR PLUS Timiș și candidat la președinția CJ Timiș), Dominic Fritz (candidat la Primăria Timișoarei) și Bianca Luca (candidat la CJ Timiș). 

Raul Olajos, copreședinte USR PLUS Timiș: „Noi venim în fața cetățenilor pentru aceste alegeri locale cu peste 850 de candidati în 86 de UAT-uri din cele 99 din județ. Totodată, propunem soluții concrete de reformare a administrației locale, prin programele electorale propuse și prin specificul candidaților noștri: specialiști din mediul privat cu expertiză variată pe domeniile lor. Echipa USR PLUS propune măsuri specifice pentru mobilitatea urbană, dinamizarea industriei cu valoare adaugată reală, promovarea și dezvoltarea fermelor agricole, precum și digitalizarea actului administrativ. Obiectivul nostru principal sunt politicile publice locale, prin valorificarea expertizei din mediul privat și absorbția imediată a finanțărilor europene disponibile“. 

De interes:  Cîmpeanu: Şcoala online impusă de pandemie a fost o catastrofă educaţională în orice stat din lume

„Mă întorc la Timișoara mereu pentru reperele sănătoase care mă inspiră aici de când am intrat în politică: o țară liberă de privilegiați și profitori, o țară în care câștigi când și cât meriți, o țară fără penali și sinecuriști, o țară cu oameni curajoși, o țară tolerantă cu minoritățile, o țară în care oamenii se revoltă atunci când simt că autoritatea ia forma dictaturii.

La final de septembrie, candidații USR PLUS vor face o breșă – sper eu, semnificativă – în consilii locale, consilii județene și primării. Vor fi cei care aduc transparența în cheltuirea banilor publici locali. Cei care fac proiecte pentru oameni și stopează comisioanele pentru firme de partid. Cei care aduc digitalizarea, stârpind baronizarea. Cei care opresc hoția, ca să reducă săracia.

Acolo unde corupția, nepotismul și firmele căpușă drenează banii publici, comunitățile suferă și se dezvoltă încet, fără vreo viziune și fără un viitor la orizont. Sau, cum spun colegii de aici, de la USR PLUS Timiș, unde e lumină nu se fură. Și câtă dreptate au!”, a declarat Dacian Cioloș.

Cristian Moș, copreședinte USR PLUS Timiș: „Trecem printr-o campanie electorală grea pentru USR PLUS. Atacurile din partea vechilor partide politice nu s-au lăsat așteptate, iar săptămânile care vin, cu siguranță, vor fi de foc pentru echipa noastră. Dar suntem conștienți că România nu a fost făcută de oameni care au stat deoparte! Dacă toți oamenii valoroși, muncitori și integri s-ar ține departe de politică de frica mizeriei care îi așteaptă aici, atunci… hai să ne teleportăm în anul 2016, când Parlamentul României nu avea încă oamenii curajoși care ne-au arătat în ultimii patru ani ce se întâmplă în spatele ușilor închise.

De interes:  Bărbat căutat de polițiști după ce a distrus un aparat de jocuri de noroc

Împreună am reușit să trimitem parlamentari integri într-un Parlament plin de corupți. Am luptat împreună pentru ca Fără Penali să strângă un milion de semnături. Am fost primii care am apărat voturile în toate secțiile de votare din România. Și am trimis cei mai competenți europarlamentari din istoria României.

Pe 27 septembrie, votați USR PLUS pe toate buletinele de vot, din Timiș, Timișoara și întreaga țară, pentru că suntem singurul partid care chiar își poate asuma un nou început!”

„Timișoara va redeveni un oraș lider din Europa. Pentru aceasta este nevoie de multă diplomație și de conexiuni internaționale. Eu sunt dispus să mă lupt, cu toată experiența mea diplomatică și cu toate contactele la nivel internațional și european, pentru interesele orașului. Voi invita șefii de stat ai statelor care reprezintă minoritățile istorice din Banat la o dezbatere despre inovație și dezvoltare în cadrul Europei. Timișoara are o poveste interesantă de spus și trebuie să ne facem vocea auzită!”, a declarat Dominic Fritz, candidat la Primăria Timișoara.

De interes:  11 angajați ai IPJ Timiș, confirmați pozitiv cu COVID-19. În total 8 focare COVID sunt active în județ

Bianca Luca, candidat la CJ Timiș, a încheiat conferința: „Vrem să demonstrăm că în contractele cu firmele de proiectare și execuție se trec clauze specifice și nu vor mai fi întârzieri de lucrări sau abandonări de șantiere. Vrem să demonstrăm că un buget poate fi întocmit realist și nu vor fi blocaje în exercitarea lui. Acordați-ne această șansă, acordați-ne votul dumneavoastră pe 27 septembrie și vom demonstra că toate aceste lucruri chiar se pot realiza.”

După conferința de presă, Dacian Cioloș l-a însoțit pe Dominic Fritz în Piața Gheorghe Lazăr din Timișoara, apoi a plecat spre comuna Pădureni. În ambele destinații au avut loc cu alegătorii și simpatizanții, în cadrul cărora a răspuns întrebărilor din public și a mai afirmat încă o dată susținerea pentru proiectele pe fonduri europene pe care echipa USR PLUS le are în plan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.